Mirza Begić je v letošnji sezoni odigral 36 tekem za zmaje. Foto: www.alesfevzer.com
Mirza Begić je v letošnji sezoni odigral 36 tekem za zmaje. Foto: www.alesfevzer.com

Begić, ki je dres ljubljanskega kluba nosil v sezonah 2002/03, 2007/08, 2008/09 in kratek čas v sezoni 2014/15, se je v Ljubljano vrnil januarja lani in s Petrolom Olimpijo osvojil naslov državnega prvaka v sezoni. Predtem je igral v Iranu za Petrochimi Bandar Imam, v svoji karieri pa je med drugim zaigral tudi za Virtus Bologno, Žalgiris, Real Madrid, Olympiacos, Laboral Kutxo, Bilbao Basket in Cedevito.

V letošnji sezoni je zaigral na 36 tekmah. V Ligi ABA je v povprečju v 19,2 minute dosegal 8,8 točke in 4,4 skoka na tekmo, v Ligi prvakov pa 10,4 točke in 6,1 skoka na tekmo v 19,9 minute. V državnem prvenstvu je na parket stopil na petih tekmah in v 14 minutah dosegal 6,8 točke in 3,4 skoka.

"V Ljubljano sem se vedno vračal z veseljem, dres Petrola Olimpije pa na vsaki tekmi nosil s ponosom. Žal mi je, da nam v tej sezoni ni uspelo doseči ciljev, zastavljenih pred začetkom sezone. Petrolu Olimpiji želim vso srečo v preostanku sezone, vsem navijačem pa se zahvaljujem za podporo v tej in prejšnji sezoni, ko nam je še drugič zapored uspelo zadržati naslov državnega prvaka v Ljubljani," je pojasnil Begić.

Novi trener Jure Zdovc je po velikem razočaranju v Ligi ABA, kjer je Olimpija doživela pravi polom in je izpadla v drugoligaško druščino, že začel razmišljati o naslednji sezoni. Edini preostali cilj je naslov državnega prvaka, kjer pa je favorit Sixt Primorska, ki je zmaje tudi zanesljivo premagala v Pokalu Spar.