LeBrona Jamesa si želijo vsi. Kljub vsem špekulacijam bo najverjetneje ostal v Clevelandu. Foto: EPA
LeBrona Jamesa si želijo vsi. Kljub vsem špekulacijam bo najverjetneje ostal v Clevelandu. Foto: EPA
Dwyane Wade
Dwyane Wade naj bi se poleg Miamija pogovarjal še s Chicagom, New Yorkom in Dallasom. Foto: Reuters
Chris Bosh
Chris Bosh bo zagotovo zapustil Toronto, kar je potrdil tudi direktor Raptorsov Brian Colangelo. Foto: Reuters

Glavna "riba" je seveda LeBron James, ki ga povezujejo z vsaj petimi klubi. Zvezdnik Konjenikov je po koncu sezone nekajkrat izrazil privrženost domačemu Akronu, mestu v Ohiu blizu Clevelanda, tako da so bili mnogi prepričani, da je njegov podpis nove pogodbe "zicer". A stvari še zdaleč niso blizu koncu ...

Skrivni sestanek v Miamiju
Jamesa so pred dvema tednoma začeli povezovati s Chicagom, zdaj pa je v ospredju Miami. Ameriški novinarji so odkrili, da se je James konec tedna v Miamiju sešel z Dwyanom Wadom (Miami) in Chrisom Boshem (Toronto), ki sta po koncu sezone prav tako postala prosta igralca. Trojica se je pogovarjala o prihodnosti in možnosti, da vsi trije zaigrajo za Miami, ki ima za prihodnjo sezono veliko prostega denarja oziroma je krepko pod t. i. "salary capom".

Kandidati tudi Netsi, Knicksi, Bullsi in Mavericksi
James se bo pogovarjal še z New Jersey Netsi in New York Knicksi, ki imajo v Ligi NBA največ prostega denarja za prihodnjo sezono. V pogovorih z njim naj bi sodeloval tudi Bosh. Piše se tudi o "paketu James-Bosh" v Chicagu. Kot "skritega favorita" za Jamesov podpis ameriški mediji omenjajo Dallas.

Nowitzki postal prost igralec ...
Prav danes je splet obkrožila novica, da je prvi zvezdnik Dallasa Dirk Nowitzki izkoristil možnost in leto pred koncem prekinil pogodbo z Mavericksi, tako da bo tudi Nemec prost igralec. V Dallasu so prepričani, da bo Nowitzki, ki je za klub igral vseh 12 let svoje NBA-kariere, z njimi podpisal novo večletno pogodbo.

... prav tako Pierce
Po stopinjah Nowitzkega je odšel tudi zvezdnik Bostona Paul Pierce, ki se je odločil, da ne bo oddelal zadnjega leta pogodbe. Prost igralec je še en ključni mož Celticsov Ray Allen.

10 najbolj vročih prostih igralcev v Ligi NBA:
LeBron James (Cleveland)
Dwyane Wade (Miami)
Chris Bosh (Toronto)
Dirk Nowitzki (Dallas)
Amare Stoudemire (Phoenix)
Paul Pierce (Boston)
Joe Johnson (Atlanta)
Carlos Boozer (Utah)
Manu Ginobili (San Antonio)
Shaquille O'Neal (Cleveland)