Jason Kidd je bil izjemen organizator igre, v vlogi trenerja pa se še ni izkazal. Foto: Reuters
Jason Kidd je bil izjemen organizator igre, v vlogi trenerja pa se še ni izkazal. Foto: Reuters

Njegov pomočnik Joe Prunty bo ta teden prevzel vlogo začasnega glavnega trenerja. Po dolgih letih ima Milwaukee velika pričakovanja, saj je Giannis Antetokounmpo eden glavnih zvezdnikov Lige NBA. V zadnjem tednu so Bucksi dvakrat izgubili tudi proti Miamiju in nimajo več velike prednosti pred Detroitom in New Yorkom v boju za osmo mesto.

44-letni Kidd je imel sijajno kariero. Bil je organizator igre Dallasa, Phoenixa, New Jerseyja in New Yorka. Vrhunec je bil naslov z Dallasom junija 2011, ko je v navezi z Dirkom Nowitzkim blestel tudi v finalni seriji proti Miamiju (4:2 v zmagah).

V sezoni 2013/14 je popeljal Brooklyn do polfinala vzhodne konference, od 1. julija 2014 pa je vodil Milwaukee. V sezoni 2014/15 in v lanski sezoni se je prebil v končnico, a je izpadel v uvodnem krogu. Skupno je na klopi Bucksov dosegel 139 zmag in 152 porazov.
"Zavedamo se, da je Jason naredil zelo veliko za naš klub. Odločili smo se za spremembo. Naši talentirani igralci se morajo razviti na višjo raven in z novim pristopom je to mogoče. Naš cilj je, da bi se v naslednjih letih lahko merili za naslov prvaka. Jason se je dvakrat uvrstil v končnico v treh letih in igral pomembno vlogo pri tem, da je franšiza ostala v Milwaukeeju," je poudaril generalni menedžer Jon Horst.