Klemen Prepelič je pred sezono prestopil iz Heliosa v Union Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO
Klemen Prepelič je pred sezono prestopil iz Heliosa v Union Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO
Prepelič se je izkazal tudi z izjemno hitrim tipkanjem. Foto: MMC RTV SLO

Branilec Uniona Olimpije, ki bo v soboto dopolnil 20 let, velja za igralca z "mehko roko". "Na treningu sem zadel okoli 50 trojk zapored ter 102 prosta meta," na vprašanje o svojih rekordih odgovarja Prepelič, ki bi med dilemo Top16 Evrolige ali Final 4 Lige Aba izbral jadransko ligo.

V petek v Stožice prihaja letos izjemno močni Fenerbahče, ki se spogleduje celo z evropskim vrhom. "Naša prednost je v neobremenjenosti. To je naš največji adut. Igrati bo potrebno izjemno obrambo z veliko pomaganj in rotacij, dobro zapirati, poskušati vsaj iznenačiti skok, v napadu pa igrati pametno in na dolge napade. Upam seveda tudi na polno dvorano!" pravi Prepelič, katerega vzornik je Sani Bečirovič, s katerim ga tudi največ primerjajo.

Zorjenje iz mladinca v kakovostnega članskega košarkarja je zahtevna, česar se zaveda tudi Prepelič: "Vsekakor prva in najpomembnejsa stvar je trdo delo na treningih in zaupanje trenerja. Tukaj sem imel veliko srečo, ki jo pač vsak uspešen košarkaš mora imeti, da dobi priloznost. Meni jo je dal Zmago Sagadin in zato sem mu neizmerno hvaležen."

Če bi lahko izbiral reprezentančni dres, ki bi ga po koncu kariere "upokojil" in dvignil na strop dvorane, dileme ni: "Vsekakor dres Jake Lakoviča."

Ali prebira spletne forume, kako daleč je bil v pogovorih s Krko, kakšna bi bila njegova idealna peterka za evropsko prvenstvo v Sloveniji? Odgovore najdete v spletnem klepetu.