Zoran Dragić v Milanu letos preživlja tudi nekaj težjih trenutkov v svoji karieri. Foto: EPA
Zoran Dragić v Milanu letos preživlja tudi nekaj težjih trenutkov v svoji karieri. Foto: EPA

Za Dragića je to prva resnejša poškodba v karieri. 27-letni košarkar jo je konec februarja skupil na tekmi italijanskega državnega prvenstva proti Caserti, po vsega štirih minutah igre. Operacijo so opravili nekaj dni kasneje v Monzi, rehabilitacija pa poteka po načrtih in željah. Po posebnem programu vadi dvakrat dnevno – dopoldne v bazenu, popoldne v dvorani. A za zdaj še brez žoge, k njej naj bi se vrnil šele konec junija. Do takrat ostaja v Milanu, šele nato bo rehabilitacijo nadaljeval v Ljubljani.

Ali bo poleti na voljo slovenskemu selektorju Igorju Kokoškovu, še ni jasno. S Srbom na slovenski klopi sta govorila po neljubem dogodku, v navezi je tudi z generalnim sekretarjem košarkarske zveze Rašom Nesterovićem. Za odločitev je še čas, zdaj je osredotočen le na rehabilitacijo.

To je njegova prva sezona v italijanskem prvoligašu, kamor je prišel iz ruskega Khimkija. Milano je redni del Evrolige končal na zadnjem mestu, z 8 zmagami in kar 22 porazi. Sezono želijo rešiti z naslovom državnih prvakov. Tako kot v svojem prvem klubu iz tujine, španski Malagi, Dragić znova sodeluje s hrvaškim trenerjem Jasminom Repešo. Želel bi si boljšo priložnost, v Milanu je letos preživljal tudi nekaj težjih trenutkov v svoji karieri.

Zoran Dragić o reprezentanci po koncu sezone
Zoran Dragić o reprezentanci po koncu sezone