''S predstavniki združenj košarkarskih klubov smo v zadnjih dneh opravili več pogovorov in prišli do skupnega sklepa, da tekmovanja v sezoni 2019/2020 končamo. V tako negotovem položaju druge možnosti nismo videli in tudi klubi so bili pri tem enotni in enakega mnenja,'' je odločitev pojasnil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

Košarkarji Kopra Primorske letos ne bodo branili naslova, saj je sezona končana. Foto: www.alesfevzer.com
Košarkarji Kopra Primorske letos ne bodo branili naslova, saj je sezona končana. Foto: www.alesfevzer.com

Brez prvaka v prvi ligi
Končni vrstni red v prvi Ligi oziroma Ligi Nova KBM ni določen. Tako se ne določita prvak lige in ekipa, ki izpade iz tekmovanja.

2. SKL
Končni vrstni red se določi po 20 odigranih krogih. Prvouvrščena ekipa je KK ECE Triglav, ki napreduje v Ligo Nova KBM. Iz 2. SKL izpadeta ekipi KK Parklji – izstop iz tekmovanja in enajstouvrščena ekipa KK Ljubljana.

3. SKL
V ligi za prvaka 3. SKL sta bili odigrana le dva kroga od predvidenih osmih. Tako se določi, da se iz 3. SKL v 2. SKL uvrstijo prvaki 1. dela tekmovanja, in sicer Nova Gorica mladi, AKK Branik Maribor in Litija. Iz tekmovanja 3. SKL ne izpade nobena ekipa.

4. SKL
V razigravanju za napredovanje se je do prekinitve odigralo četrtfinale. Določi se, da se iz 4. SKL v 3. SKL uvrstita prvaka 1. dela tekmovanja, in sicer Vrtine Palir Prebold 2014 in Vrhnika.

1. SKL za ženske
Glede na število odigranih krogov se določi, da je prvak tekmovanja trenutno prvourščena ekipa ŽKK Cinkarna Celje (zmagovalec 1. dela prvenstva in tudi po sedmih krogih od predvidenih desetih prvouvrščena ekipa).

Mlajše starostne kategorije
Končni vrstni red v vseh mlajših starostnih kategorijah se določi na podlagi 147. člena Tekmovalnega pravilnika glede na uvrstitve končanih delov tekmovanja.

V tekmovalni sezoni 2020/2021 bodo v članski kategoriji sodelovale ekipe, ki bodo izpolnjevale pogoje za nastop v posameznem rangu tekmovanja: v skladu s sklepom IO KZS so pridobile pravico nastopanja iz naslova tekmovalne uspešnosti, imele bodo podeljeno licenco Komisije za licenciranje in bodo posredovale prijavo v skladu z razpisom tekmovanja.