Košarkarji Pirana so osvojili drugo mesto na challengerju v košarki 3x3 v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO
Košarkarji Pirana so osvojili drugo mesto na challengerju v košarki 3x3 v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO

Pirančani, slovenski državni prvaki, so se Vrbasu odlično upirali, tri minute in 45 sekund pred koncem so še vodili (9:10), nato pa so po minuti odmora Srbi zaigrali kot prerojeni. Pirančanom je pošla sapa, nasprotnik je z delnim izidom 12:1 končal srečanje in si prislužil mesto na masters turnirju v Lozani. Tretje mesto so osvojili košarkarji Jeddaha, ki so ga v polfinalu premagali prav Pirančani.

4P Fitnes slavil zmago med članicami
Zadnji dan finalnega turnirja 16. sezone državnega prvenstva v košarki 3x3 so začele članice. Skupinski del je minil brez posebnosti, v finale sta se uvrstili najboljši ekipi rednega dela, ŽKD Ježica (Maja Jakobčič, Eva Prevodnik, Urša Žibert, Ana Šarić) in 4P Fitnes. Za tretje mesto sta se pomerili ekipi Bivše Ilirijanke in Domžale, zmagale so Ljubljančanke z rezultatom 12:7. Finalni obračun je pripadel košarkaricam 4P Fitnes, ki so zmagale z rezultatom 10:8.

Goričani povsem nadigrali nasprotnike
Tekmovanje se je nadaljevalo s skupinskim delom fantov U17 in U23, v vsaki kategoriji so nastopile štiri ekipe. V kategoriji fantov U17 so najboljše igre prikazali košarkarji ekipe 3x3 Gorica, ki so se brez težav uvrstili v finale. Košarkarji ekipe Šola vožnje Mekinc, ki so po rednem delu državnega prvenstva zanesljivo vodili, so se drugi uvrstili v finale, za tretje mesto pa sta se pomerili ekipi Ptujski Trio in Veterani 03. Ptujčani so zmagali z rezultatom 11:9, v finalu pa so Goričani povsem nadigrali nasprotnike in zmagali z rezultatom 14:5.

ŠD Straža U23 dobili finale po izjemni borbi
V kategoriji mlajših članov so prav tako nastopile štiri najboljše ekipe, od katerih sta si finalno vstopnico priigrali ekipi SLO U18 in ŠD Straža U23. Stražani so redni del tekmovanja končali na prvem mestu, danes pa so se morali kar precej potruditi za nastop v finalu, saj so po prvi tekmi zaradi izključitve soigralca preostanek odigrali le s tremi košarkarji. Ekipa SLO U18 je v skupini zasedla drugo mesto, za tretje mesto pa smo spremljali obračun med ekipama Easy Money in Top 4, v katerem so zmagali slednji (7:12). Finalno tekmo so po zaslugi izjemne borbe in ekipne igre dobili košarkarji ekipe ŠD Straža U23 (10:13).

3x3: Finalna tekma med Vrbasom in Piranom
3x3: Polfinalni obračun Jeddah - Piran