Novomeščani so bili slovenski prvaki sedemkrat. Foto: www.alesfevzer.com
Novomeščani so bili slovenski prvaki sedemkrat. Foto: www.alesfevzer.com

Ves čas je kazalo, da bo Krka dokaj lahko zmagala. Novomeščani so po izenačenem začetku prevzeli pobudo sredi prve četrtine in si ekspresno priigrali deset točk naskoka. Na odmor so odšli s +14.

Rogaška je v nadaljevanju vse bolj rezala v prednost domačih. Že v tretji četrtini je nekajkrat prišla na sedem oziroma osem točk razlike, v zadnji pa še bolj strnila vrste. Dobre tri minute pred koncem se je približala le na štiri točke zaostanka. Slatinčani so imeli napad za popoln priključek z Novomeščani, toda žoga po metu za tri točke Davida Nicholsa se je valila po obroču, vendar skozi ni hotela. Na drugi strani je igralec tekme Rok Stipčević zadel trojko in poskrbel za mirnejšo končnico gostiteljev, ki Rogaški niso več dopustili vrnitve.

Cedevita Olimpija si je finale zagotovila z dvema prepričljivima zmagama nad Heliosom.

Finalna serija na tri zmage se bo začela 26. maja. Prvaka, ki bo na prestolu nasledil propadlo Sixt Primorsko, bomo dobili najpozneje 3. junija.

Polfinale, tretja tekma:
KRKA - ROGAŠKA 2:1
85:77 (31:21, 18:14, 11:15, 25:27)
Stipčević 18, Barič 17, Vrabac 11, Škifič in Kosi po 10, Lapornik 9, Vučetić 6, Rebec 4; Nichols 21, Gabrovšek 20, Šantelj 14, Vujačić 13, Zupan 7, Igrutinović 2.

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na dve zmagi.


Finale, prva tekma, sreda ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA - KRKA

Druga tekma, petek, 28. maja, ob 16.00:
KRKA - CEDEVITA OLIMPIJA

Tretja tekma, nedelja, 30. maja, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA - KRKA

Igrajo na tri zmage.