Alen Omić je razburil selektorja Božidarja Maljkovića. Foto: Vladimir Nikolič
Alen Omić je razburil selektorja Božidarja Maljkovića. Foto: Vladimir Nikolič

215 centimetrov visoki center bi se moral tako kot preostali košarkarji moštva do 20 let (Marko Pajić, Klemen Prepelič, Matej Rojc, Luka Rupnik) članom pridružiti v četrtek, vendar na Gorenjsko ni prišel, poslal pa ni niti opravičila.

"Kot je zaslediti iz zapisov v javnosti, Omića ni zaradi domnevnih šolskih obveznosti. Košarkarska zveza Slovenije sicer vselej razume šolske obveznosti, saj se zaveda pomembnosti izobrazbe vsakega posameznega igralca, obenem pa odlično sodeluje s šolami in pomaga pri končanju srednješolskega izobraževanja, a v tem primeru njegov izostanek ni bil dogovorjen," je v izjavi za javnost zapisala Košarkarska zveza Slovenije.

"KZS je Alenu Omiću vedno, od njegovega prihoda iz Bosne in Hercegovine, zagotavljala vrhunske pogoje za napredovanje v igri in razvoju. Od takega mladega igralca bi pričakovali, da se bo z veseljem odzval povabilu članske reprezentance, v kateri lahko le napreduje, zaradi česar smo zaradi njegovega izostanka še bolj začudeni. Ravnanje Omića je nedopustno, neodgovorno ter nesprejemljivo in ga na KZS-ju ostro obsojamo, zato smo proti njemu že sprožili uradni postopek na častnem razsodišču KZS-ja, ki bo ukrepalo v skladu z disciplinskim pravilnikom KZS-ja," še dodaja KZS.