Luol Deng je v Ligi NBA deset let igral za Chicago, nato pa še za Cleveland, Miami in LA Lakerse. Foto: EPA
Luol Deng je v Ligi NBA deset let igral za Chicago, nato pa še za Cleveland, Miami in LA Lakerse. Foto: EPA

Trener Tom Thibodeau v ekipi zbira nekdanje košarkarje Chicaga. Jimmy Butler, Derrick Rose in Taj Gibson so si že izborili pomembno vlogo, Thibodeau pa Dengu ni ničesar obljubljal, potem ko je celotno sezono presedel na tribuni.

Direktorju Lakersov Magicu Johnsonu je poleti uspelo podpisati najbolj vročega prostega igralca LeBrona Jamesa, s plačilne liste pa se je znebil Denga. 33-leni košarkar, ki je bil rojen v Sudanu, je leta 2016 podpisal štiriletno pogodbo za neverjetnih 72 milijonov ameriških dolarjev. Takratni generalni menedžer Jezernikov Mitch Kupchak je naredil veliko napako. V naslednjih dveh sezonah bi torej moral Deng zaslužiti še 36 milijonov zelencev, a se je z vodstvom Lakersov pogodil, da se bo zadovoljil z 29 milijoni. Trener Luke Walton ga je lani uvrstil v ekipo le na uvodni tekmi proti LA Clippersom, nato pa ni igral niti minute več.

Johnson je tako privarčeval 7,5 milijona in bo imel poleti na voljo lep proračun za novega zvezdnika. MVP finala leta 2014 Kawhi Leonard je prvi na listi želja.