Jaka Lakovič je pred sezono prevzel Ulm. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Lakovič je pred sezono prevzel Ulm. Foto: www.alesfevzer.com

Tekmovanje, ki se bo končalo 28. junija, se igra v dvorani Audi Dome, kjer domuje Bayern. Münchenčani branijo lovoriko, naskakujejo pa skupno šesti naslov in tretjega zapored. Pred prekinitvijo prvenstva so bili na vrhu z le dvema porazoma, zdaj pa jih je presenetil Ulm, ki je bil predtem deseti.

Bayern je bolje začel srečanje, vrsta Jake Lakoviča pa je prvič povedla tik pred koncem prvega polčasa, ko ji je uspela serija 9:0. V drugem delu so imeli ves čas pobudo. Na začetku zadnje četrtine so naredili delni izid 5:0, po katerem so si priigrali občutnejšo razliko, sredi zadnjega dela tekme so prvič povedli z dvomestno prednostjo, Bayernu pa se ni uspelo več vrniti v igro.

"Večino časa smo se držali načrta, ki smo ga sestavili pred tekmo. Moji varovanci so opravili zares dobro delo. Pokazali smo pravo mentaliteto, še posebej, ko se je Bayern približal in nam je uspelo odgovoriti," je bil po tekmi zadovoljen Lakovič. Tyler Harvey je bil z 21 točkami prvi strelec Ulma, pri Bayernu pa jih je 23 dal Vladimir Lučić. Žan Mark Šiško je igral dobrih 14 minut, prispeval pa je pet točk (1/4 za dve, 0/1 za tri), slovenski organizator igre pa je v statistiko vpisal še dva skoka in podajo.

V zaključku prvenstva sodeluje deset moštev, ki so razdeljena v dve skupini. Najboljša štiri iz vsake skupine bodo napredovala v četrtfinale, kjer bodo odigrali po dve tekmi. Poleg Lakoviča in Šiška igra še Matic Rebec, ki je pred kratkim okrepil Vechto.