Ivica Zubac je pred Clippersi igral še za njihove mestne tekmece Lakerse. Foto: EPA
Ivica Zubac je pred Clippersi igral še za njihove mestne tekmece Lakerse. Foto: EPA

Klub je imel možnost podaljšanja pogodbe še za eno sezono, s katero bi hrvaški center zaslužil 7,5 milijona dolarjev, toda v Los Angelesu so se odločili, da mu raje ponudijo novo, s katero bo v treh letih zaslužil 33 milijonov. 25-letni Zubac ima za sabo najboljšo sezono v svoji NBA-karieri. V povprečju je dosegal 10,3 točke in 8,5 skoka, odigral pa je 76 tekem.

ESPN poroča, da bo Clipperse okrepil John Wall, ki se je s Houstonom dogovoril za odkup pogodbe. 31-letni organizator igre je prost igralec, nekdanji košarkar Washingtona, ki je v minuli sezoni v dresu Raket na 40 tekmah v povprečju dajal 20,6 točke in 6,9 podaje, bo tako v Los Angelesu tvoril udarno trojico s Paulom Georgom in Kawhijem Leonardom, ki se vrača po poškodbi.

ESPN medtem piše še, da želi New York pripeljati Jalena Brunsona. Branilec Dallasa, ki je bil ob Luki Dončiću glavni mož Mavsov, je prost igralec. Knicski so v Detroit poslali Nerlensa Noela in Aleca Burksa, s čimer so dobili prostor za podpis Brunsona, še poroča ESPN. Za 25-letnim košarkarjem je najboljša sezona v karieri, saj je v statistiko vpisoval 16,3 točke in 4,8 podaje. V New Yorku je igral tudi njegov oče Rick, ki je zdaj pri Knicksih pomočnik Toma Thibodeauja.