Rick Carlisle polaga v Luko Dončića veliko upov. Foto: Reuters
Rick Carlisle polaga v Luko Dončića veliko upov. Foto: Reuters

19-letnega Ljubljančana je Dallas na naboru zamenjal z Atlanto, ki ga je izbrala kot tretjega. Zanj so Mavsi Hawksom dali Traeja Younga in izbor v prvi rundi drafta prihodnje leto. Dončića je teksaška franšiza uvrstila v ekipo za poletno ligo v Las Vegasu. Že pred tem so v Dallasu dejali, da Luka po zelo naporni in hkrati uspešni sezoni potrebuje počitek.

Zato tudi ni pomagal Sloveniji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo in zato bo verjetno odigral le kakšno tekmo po nekaj minut v poletni ligi. Maverickse sicer najprej čaka obračun s Phoenixom, ki je na naboru izbiral prvi. Obenem mora Dončić z Realom še doreči podrobnosti glede odkupnine, po kateri lahko odide v NBA. "Mora se še dogovoriti glede odkupnine, mora pridobiti t. i. "letter of clearance" od Fibe, opraviti mora zdravniški pregled in mora podpisati pogodbo. Blizu smo vseh teh dogovorov, a nekaj je še ovir," je dejal trener Dallasa Rick Carlisle.

Po besedah priznanega strokovnjaka na klopi Mavericksov bo Dončić, ki sicer še ni treniral z ekipo, ampak vadi individualno, prisoten v Las Vegasu, Carlisle pa upa, da bo tudi stopil na parket. S kakšno gotovostjo lahko zatrdi, da bo Luka dobil priložnost, pa ni želel odgovoriti: "Ne smemo pozabiti, da je sezono končal šele pred dobrimi desetimi dnevi."