Luka Dončić se bo že v ponedeljek zglasil na sedežu Mavericksov, Goran Dragić pa teden dni pozneje v Miamiju. Foto: AP
Luka Dončić se bo že v ponedeljek zglasil na sedežu Mavericksov, Goran Dragić pa teden dni pozneje v Miamiju. Foto: AP

Vodstvo lige je 22 moštvom, ki bodo igrala v Disneyjevem zabavišču v Orlandu, sporočilo, da se morajo igralci, ki trenutno niso v ZDA, na sedežih klubov oglasiti do 15. junija. Za košarkarje, ki so ostali v Severni Ameriki, je rok za vrnitev 22. junij.

Luka Dončić in Vlatko Čančar, ki trenutno trenirata v Ljubljani, se bosta morala v Dallasu oziroma v Denverju zglasiti najkasneje v ponedeljek. Goran Dragić, ki je ves čas prekinitve preživel v Miamiju, bo moral na sedež kluba 22. junija.

Končnica se bo začela 17. avgusta
Vodstvo tekmovanja se je z igralci pogodilo tudi o drugih pomembnih datumih. Po rednem delu, v katerem moštva čaka osem obračunov, bosta 15. in 16. avgusta med seboj igrali osmo- in devetouvrščeni moštvi obeh konferenc, a le v primeru, da bo razlika med njima štiri zmage ali manj.

Končnica se bo v klasični obliki začela 17. avgusta, 13 dni po tem pa bodo lahko igralce v Orlandu obiskale tudi družine, prijatelji in ostali gostje na vnaprej predloženih seznamih košarkarjev.

Začetek finala 30. septembra
Finalna serija naj bi se začela s prvo tekmo 30. septembra. Sezona bo končana najpozneje 13. oktobra s sedmo tekmo finala, kar je dan pozneje, kot je bilo sprva predvideno.

Moštva bodo lahko odigrala tri pripravljalne tekme znotraj kluba od 9. do 29. julija, ko bodo uradno odprti trening tabori.

Tekme v Ligi NBA so bile nazadnje odigrane 11. marca, nato pa je bila prekinjena zaradi okužbe francoskega centra Utaha Rudyja Goberta.