Luka Dončić in Kristaps Porzingis – nekdaj soigralca, zdaj nasprotnika v finalu. Foto: Reuters
Luka Dončić in Kristaps Porzingis – nekdaj soigralca, zdaj nasprotnika v finalu. Foto: Reuters

"Počutim se dobro, ne bi rad šel v podrobnosti, ampak počutim se dobro," je zbranim novinarjem neprepričljivo razlagal Dončić, ki ga poleg bolečin v gležnju in kolenu mučijo tudi bolečine v predelu prsnega koša. Zaradi tega je pred drugo tekmo v Bostonu dobil protibolečinsko injekcijo, poročajo ameriški novinarji in pišejo, da bo tako tudi pred tretjo tekmo, ki je v Dallasu na sporedu v četrtek ob 2.30. Boston v finalni seriji vodi z 2:0.

Sorodna novica Če Luka nima pomoči, Boston tudi s povprečno igro slavi

"Naša obramba ni bila slaba, škripalo je v napadu, saj nismo dosegali točk. To je trenutno naša največja težava. Imeli smo dobre položaje, a žoga ni hotela skozi obroč. Biti moramo bolj samozavestni in verjeti vase, da lahko vsak zadene koš," je še dodal Dončić.

Največji dolžnik prvih dveh tekem je Kyrie Irving. "Moramo se vrniti v to serijo, vse bomo dali na parketu. To je naš fokus od konca druge tekme," je dejal Irving, ki v finalu še ni zadel trojke (met 0/8).

Irving je v finalu že zaostajal z 0:2 v seriji in nato v sedmi tekmi osvojil naslov, ko je leta 2016 Cleveland s 4:3 ugnal Golden State. Ključno trojko je takrat zadel prav on.

Porzingis "iz dneva v dan"

Porzingis, ki je igral odlično na prvih dveh tekmah, je vprašljiv za tekmo v Dallasu, morda tudi za celotno serijo. Center Celticsov si je v tretji četrtini druge tekme poškodoval levo nogo in njegov status je po NBA-terminologiji iz "dneva v dan". Bolečina ni povezana s prejšnjo poškodbo, zaradi katere je Latvijec izpustil večji del letošnje končnice (10 tekem) in se vrnil za finalno serijo.

Gre za eno izmed natrganih vezi v levem gležnju. Iz Bostona so sporočili, da gre za redko poškodbo. "Ne vem, kako se bom počutil jutri. Naredil bom vse, da stopim na parket. Igral ne bom le, če mi bodo zdravniki prepovedali," je odločen Porzingis.

Trener Bostona Joe Mazzulla je poškodbo opisal kot hujšo in dodal, da Porzingis dela vse, da bi lahko igral. "Odločitev, ali bo lahko igral, ni več v njegovih rokah," je povedal Mazzulla.

Porzingis je na prvi tekmi v 21 minutah vknjižil 20 točk, 6 skokov in 3 blokade, na drugi pa v 23 minutah 12 točk, 4 skoke in 2 blokadi.

LIGA NBA
FINALE, spored

Tretja tekma, četrtek ob 2.30:
DALLAS – BOSTON (0:2)

Četrta tekma, sobota ob 2.30:
DALLAS – BOSTON
---------------------------------------
Peta tekma, torek ob 2.30:
BOSTON – DALLAS
Šesta tekma, petek, 21. 6., ob 2.30:
DALLAS – BOSTON
Sedma tekma, pon., 24. 6., ob 2.00:
BOSTON – DALLAS