James Harden bo v Brooklynu združil moči s Kyriejem Irvingom in Kevinom Durantom, s katerim je sicer že igral pri Oklahoma Cityju. Foto: EPA
James Harden bo v Brooklynu združil moči s Kyriejem Irvingom in Kevinom Durantom, s katerim je sicer že igral pri Oklahoma Cityju. Foto: EPA

Harden je na torkovi novinarski konferenci izrazil svoje nezadovoljstvo s Houstonom, med drugim je poudaril, da ekipa "preprosto ni dovolj dobra". Zvezdnika nato tudi ni bilo na srednem treningu, medsebojni odnosi pri 'raketah' naj bi se že predtem precej skrhali.

Vodstvo kluba ga je nameravalo zadržati stran od ostalih soigralcev, dokler se ne dogovori o njegovem odhodu. Ni skrivnost, da je bil Harden v Teksasu v zadnjem obdobju precej nezadovoljen, med najverjetnejšimi destinacijami sta se omenjala predvsem Philadelphia in Brooklyn. Temu je vendarle uspel veliki met, s katerim cilja na tako želeni naslov prvaka Lige NBA ‒ sploh prvega v zgodovini.

Kevin Durant in Kyrie Irving sta dobila pomoč v napadu. Foto: EPA
Kevin Durant in Kyrie Irving sta dobila pomoč v napadu. Foto: EPA

Oladipo v Houston
Gre za megadogovor med tremi moštvi: Houstonom, Brooklynom in Clevelandom. Houston je za Hardena dobil Carisa LeVerta, Rodionsa Kurucsa (oba Brooklyn), Danteja Exuma (Cleveland) in štiri izbore v prvem krogu naborov Lige NBA (Brooklynove izbore v letih 2022, 2024 in 2026 ter Clevelandov izbor prihodnje leto) in štiri možnosti za zamenjavo lastnega izbora z Brooklynovim v 1. krogu v letih 2021, 2023, 2025 in 2027. Cleveland je dobil Jarretta Allena in Taureana Princa (oba Brooklyn), Houston pa je že takoj LeVerta poslal v Indiano za Victorja Oladipa, še poroča ESPN.

Najboljši strelec zadnjih treh sezon
Harden je v Ligo NBA prodrl v sezoni 2009/10, ko so ga kot tretjega na naboru leta 2009 izbrali pri Oklahoma Cityju. Tam si je tudi ustvaril ime in bil najboljši 'šesti igralec'. Vloga v ekipi mu ni popolnoma dišala, zato si je nove izzive našel v Houstonu, katerega član je bil od leta 2012 do danes. Z 'raketami' se je dvakrat uvrstil v konferenčni finale in obakrat klonil pred Golden State Warriorsi. Pred dvema letoma je bil imenovan za najkoristnejšega igralca lige (MVP), osemkrat je bil izglasovan za tekmo zvezd. Zadnja tri leta je tudi najboljši strelec lige. V povprečju je pri Houstonu dosegal po 29,6 točke na tekmo.