LeBron James je v drugi sezoni v Los Angelesu že izpolnil cilj. Osvojil je četrti šampionski prstan s tretjo različno ekipo. Foto: AP
LeBron James je v drugi sezoni v Los Angelesu že izpolnil cilj. Osvojil je četrti šampionski prstan s tretjo različno ekipo. Foto: AP

35-letni James je bil MVP finala pretekle sezone, Lakersi so v finalu ugnali Miami s 4:2 v zmagah in se veselili 17. naslova prvaka.

Največji zvezdnik Lige NBA v zadnjem desetletju bo v tej sezoni zaslužil 39,2 milijona ameriških dolarjev, naslednjo sezono nato 41,18 milijona in v sezoni 2022/23 kar 44,47 milijona dolarjev.

James je leta 2012 in 2013 postal prvak Lige NBA z Miamijem, junija 2016 je osvojil šampionski prstan s Clevelandom, 11. oktobra pa se je v mehurčku v Orlandu veselil še z Lakersi.

30. decembra bo LeBron dopolnil 36 let. V pretekli sezoni je bil vodja Lakersov, v povprečju je dosegal 25,3 točke na tekmo in bi najboljši podajalec lige (10,2 v povprečju).

S pomlajeno ekipo lahko ubranijo naslov
"Prepričan sem, da lahko ubranimo naslov. Najpomembneje je, da ostanemo zdravi. V prestopnem roku smo pomladili ekipo. Prišel je 27-letni organizator igre Dennis Schröder. Tudi najboljši šesti igralec lige Montrezl Harrell je star 27 let in je naš član. Marc Gasol je nekdanji najboljši obrambni igralec lige," je povedal James.

Srečo je zaželel tudi vsem članom šampionske ekipe, ki so že zamenjali klub. Danny Green in Dwight Howard sta odšla v Philadelphio, Rajon Rondo v Atlanto, JaVale McGee v Cleveland, Avery Bradley v Miami, Quinn Cook pa je prost igralec.

Davis naj bi podaljšal pogodbo še ta teden
V Los Angelesu vsi čakajo, da bo novo pogodbo podpisal Anthony Davis, ki je blestel v končnici in bil poleg Jamesa najzaslužnejši za naslov Lakersov. V naslednjih dneh bo sklenjen dogovor za maksimalno dovoljeno vsoto.

Uvodni večer mestni derbi v Los Angelesu
Nova sezona Lige NBA se bo začela 22. decembra, ko se bodo Lakersi srečali z mestnimi tekmeci Clippersi. Znan je tudi že božični spored. V Staples Center bo prišel Dallas z Luko Dončićem. James se še ni odločil, ali bo igral na pripravljalnih tekmah, ki se bodo začele 11. decembra.

Precej raje se spominja konca lanske sezone: "96 dni in 95 noči v mehurčku. Tega ne bom nikoli pozabil!"