Jason Kidd je bil v zadnjih dveh sezonah pomočnik Franka Vogla pri Lakersih. Foto: AP
Jason Kidd je bil v zadnjih dveh sezonah pomočnik Franka Vogla pri Lakersih. Foto: AP

48-letni Kidd je v zadnjih dveh sezonah deloval kot pomočnik trenerja Franka Vogla pri Los Angeles Lakersih. Lani so Jezerniki v mehurčku v Orlandu osvojili naslov prvaka. Glavni trener je bil v Brooklynu v sezoni 2013/14 in v Milwaukeeju med sezonama 2014 in 2018. V rednem delu je nanizal 183 zmag in doživel 190 porazov. Trikrat je ekipo popeljal v končnico.

Član hiše slavnih je v 19 let dolgi igralski karieri dvakrat igral za Dallas. Mavericksi so ga leta 1994 na naboru izbrali kot drugega, po dobrih dveh sezonah pa so ga poslali k Phoenix Sunsom. Leta 2008 se je vrnil v Teksas in bil prvi organizator igre v sezoni 2010/11, ko je ekipa osvojila naslov prvaka. Dallas je ugnal favorizirani Miami s 4:2 v zmagah v finalni seriji. MVP finala je bil Dirk Nowitzki, ki je tudi tokrat svetoval Cubanu, naj se odloči za Kidda.

Luka Dončić in soigralci so v zadnjih dveh sezonah v uvodnem krogu izpadli proti LA Clippersom. Mavericksi so imeli v tej sezoni prednost z 2:0 v zmagah, na tretji tekmi pa so na domačem parketu povedli s 30:11. Clippersom je uspela velika vrnitev, sedmo tekmo v Staples centru so dobili s 126:111.

Carlisle si je želel Kidda na klopi
Carlisle je prejšnji teden zapustil klop Dallasa po 13 sezonah. V naslednji sezoni bo vodil Indiano. "Upam, da bo Jason Kidd naslednji trener Dallasa, saj imata z Dončićem zelo veliko skupnega. Luka bo v odličnem položaju, saj se bosta hitro ujela. Treniral sem oba in zelo dobro poznam vse njune odlike. To bi bila odlična naveza," je ob slovesu dejal Carlisle. Ni bilo treba čakati dolgo na potrditev njegovih želja.

Dolgoletnega generalnega menedžerja Dallasa Donnieja Nelsona je zamenjal Nico Harrison, ki je predtem deloval pri proizvajalcu športne opreme Nike.