Madžari so kvalifikacije februarja začeli z zmago nad Slovenijo. Foto: Fiba
Madžari so kvalifikacije februarja začeli z zmago nad Slovenijo. Foto: Fiba

Vse delegacije, ki so prispele v mehurček, so opravile testiranje na okužbo s koronavirusom. Pri Madžarih je bilo pozitivni šest izvidov. Ker ni bilo mogoče izključiti nadaljnjih okužb v tej zasedbi, posledično pa tudi ne v drugih moštvih, se je Mednarodna košarkarska organizacija Fiba odločila, da mora Madžarska nemudoma zapustiti Ljubljano.

Tekmi Madžarske, ki bi se morali odigrati v tem mehurčku (v soboto proti Avstriji in v ponedeljek proti Sloveniji) sta do preklica prestavljeni. Odločitev o nadomestnih terminih igranja tekem v skupini F bo Fiba še sporočila.

Madžarska je sicer v skupini F v najboljšem položaju, saj je dobila obe tekmi v februarskem oknu. Ugnala je Ukrajino (60:62) in na uvodnem srečanju v Sombotelu Slovenijo (77:75).

V ljubljanskem mehurčku, kamor poleg dvorane v Stožicah spada še bližnji hotel Austria Trend, so reprezentance strogo ločene. Vsi v slovenski izbrani vrsti so bili na testiranju sicer negativni, sta pa bila še pred začetkom akcije pozitivna pomočnika Aleksandra Sekulića Jernej Valentinčič in Dragiša Drobnjak, tako da sta vskočila Luka Bassin in Dejan Mihevc, ki sta poleg Daliborja Damjanovića zdaj pomočnika novega selektorja.