Magic Johnson je bil najboljši košarkar Lige NBA v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Foto: EPA
Magic Johnson je bil najboljši košarkar Lige NBA v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Foto: EPA
Klay Thompson
Klay Thompson se je na novinarski konferenci malce pošalil, a odzivi v ZDA dežujejo vsak dan. Foto: Reuters

Draymond Green, ki je v nedeljo nasul pet trojk in 28 točk Clevelandu, ko so Warriorsi razbili Cavalierse s 110:77 in povedli z 2:0 v finalni seriji, je pojasnil, naj ga ne primerjajo z največjimi legendami lige.

"To je zelo subjektivno vprašanje. Težko je reči, kaj bi se zgodilo, saj se nikoli nismo pomerili med seboj. Pred 30 leti je bilo neko popolnoma drugo obdobje," je dejal Green.
Klay Thompson
, ki še ni zablestel v tem finalu, je poudaril, da bi s soigralci lahko premagali tudi Lakerse iz osemdesetih let. Magic Johnson, James Worthy, Byron Scott, Kareem Abdul Jabbar in soigralci so bili izjemni, naslov so osvojili v letih 1980, 1982, 1985, 1987 in 1988. Nepozabni so obračuni z Larryjem Birdom in njegovim Bostonom. Za Lakerse je igral tudi Mychal Thompson, oče Klaya, ki je poleg Stephena Curryja glavni zvezdnik Bojevnikov.

M. Thompson: Ne bi zdržali njihovega ritma
"Priznam, da bi imeli težave. Na tekmo so morda osemkrat vrgli za tri točke. Warriorsi zdaj dosežejo osem trojk v eni četrtini. Golden State bi nas samo s trojkami nadigral s 50:15. Le kako naj bi potem mi zmagali? Mislim, da bi nas Golden State premagal. Ne bi zmogli držati njihovega ritma v napadu," je v pogovoru za ESPN pojasnil Mychal Thompson.

Legenadarni Magic Johnson ima drugačno mnenje: "Še nikoli nisem videl dveh tako sijajnih strelcev, kot sta Steph Curry in Klay Thompson. Nikoli se Warriorsi niso srečali s tako močno ekipo, kot smo jo imeli mi. Ne pozabite, da sta Worthy in Jabbar zaprla raketo, mi smo igrali trdno obrambo. Nikoli ne bom priznal, da bi nas lahko Warriorsi premagali. Takrat je bilo v napadu dovoljeno še močno odrivanje z rokama."

"Naša ekipa je bila zares pametna. Pat Riley je bil genij, vedno je znal tekmecu odvzeti najmočnejše orožje. Vsekakor priznam, da so Warriorsi poskrbeli za revolucijo v košarki. Cleveland je zlahka izločil Detroit, Atlanto in Toronto, ker je imel lahke mete. Golden State je v finalu odličen v obrambi in uvodni dve tekmi sta bili enosmerni," je še dodal Magic.