Jaka Klobučar Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Klobučar Foto: www.alesfevzer.com

Klobučar, ki igra na položaju branilca, je zaigral na vseh petih pripravljalnih tekmah Cedevite Olimpije. V povprečju je dosegal 6,8 točke na tekmo.

Klobučar je za ljubljanski kolektiv že igral med letoma 2008 in 2010 ter leta 2011. V preteklosti je nosil tudi drese Krke, Slovana, Partizana, Ulma, Istanbula, Galatasaraya, nazadnje pa je bil del madžarske ekipe Kecskemet.

V svoji lasti ima Klobučar tri naslove slovenskega državnega in tri naslove slovenskega pokalnega prvaka. Leta 2014 je bil tudi najkoristnejši igralec finala slovenskega državnega prvenstva. S Partizanom je v sezoni 2010/11 osvojil naslov srbskega državnega in pokalnega prvaka.

"Vesel sem, da sem se po daljšem obdobju spet vrnil v domače okolje. Igranje za Olimpijo mi je v čast, po drugi strani pa odgovornost, ker je to ekipa, ki ima vedno najvišje cilje. Ekipa je nova, zagotovo bo potreben čas, da se uigramo, vendar verjamem, da se bomo v polnih Stožicah veselili zmag in novih lovorik," je ob vrnitvi v zmajevo družino za spletno stran povedal Klobučar.

"Jaka je izkušen igralec in dober fant, ki je z nami od začetka priprav. Priskočil nam je na pomoč v času, ko smo pogrešali kar nekaj igralcev na zunanjih položajih. Začeli smo graditi sistem in tu se je izkazal s svojimi izkušnjami, zato smo se odločili, da ga zadržimo za celotno sezono," je ob podpisu pogodbe s Klobučarjem povedal glavni trener Simone Pianigiani.