Dwyane Wade je našel pravega soigralca za pod obroč. Foto: Reuters
Dwyane Wade je našel pravega soigralca za pod obroč. Foto: Reuters
LeBron James
Kje bo pristal LeBron James? Foto: Reuters

"Odločitev sem sprejel zaradi zmagovanja in večkratnega osvajanja naslova prvaka. Jaz sem zmagovalec, Dwyane je zmagovalec, z nama bo zmagovalec znova tudi Miami," je svojo odločitev pojasnil 26-letni center.

Bo bo Bosh zamenjal Shaqa?
Z Wadom sta bila skupaj izbrana na naboru 2003 (Bosh 4., Wade 5.), sta dobra prijatelja in sta z ameriško reprezentanco na olimpijskih igrah v Pekingu osvojila zlato medaljo. Zdaj znova želita pripeljati Vročico na vrh lige. Wade jo je leta 2006 ob izdatni pomoči Shaquilla O'Neala tja že popeljal po finalni zmagi nad Dallasom, zdaj je končno očitno našel novega (pravega) partnerja pod košem.

Wade: Čustva sem moral odmisliti
Wade, 193 cm visoki branilec, skupaj s Kobejem Bryantom in LeBronom Jamesom najboljši igralec v ligi, je svojo in Boshevo odločitev že pojasnil v videu svojim oboževalcem. Ob tem je dejal, da je bilo težko zavrniti ponudbo Chicaga, njegovega rojstnega mesta. "To je bila ena najtežjih odločitev v moji karieri. Nisem mogel zapraviti te priložnosti, potem ko se je Chris odločil za Miami. Čustva sem pri tem moral odmisliti."

Rileyja čaka še naprej težko delo
Legendarnega predsednika Pata Rileyja, ki je napovedal izgradnjo šampionskega moštva, tudi od zdaj naprej čaka naporno delo - za sezono 2010/11 ima Miami pod pogodbo le še Maria Chalmersa in Michaela Beasleyja.

Pogodbe se sicer uradno lahko podpisujejo šele od četrtka naprej.

Bo Miamijeva trojica prepričala še Jamesa?
Zdaj so vse oči uprte v Jamesa, ki bo svojo prihodnost objavil v pompozno napovedanem enournem šovu v petek ponoči. Je možno, da bi Wade, Bosh in Riley lahko prepričali Kinga Jamesa, da se jim pridruži? Prestop bi sprožil nemalo finančnih komplikacij za Vročico, toda ...