Košarka
(9)
Miha Lapornik
Miha Lapornik bo letos spet igral v slovenskem prvenstvu. Pridružil se je Zlatorogu. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Miha Lapornik začasno pri Zlatorogu

Marinelli zadnja okrepitev Krke
5. oktober 2017 ob 17:41
Laško - MMC RTV SLO

Zlatorog se je pred začetkom državnega prvenstva okrepil z Miho Lapornikom, ki se vrača v Laško po dveh sezonah, ki ju je preživel pri košarkarjih Olimpije in Bilbaa.

"Vesel sem, da lahko pomagam svojemu matičnemu klubu in mu vrnem nekaj nazaj. Upam, da se v dvorano Tri lilije vrne tudi čim več gledalcev," je dejal 24-letni in 194 cm visoki košarkar. Z ekipo trenerja Aleša Pipana je treniral skoraj od začetka priprav, s klubom pa je sklenil odprto pogodbo.

Lapornik občasno dobi tudi priložnost v članski reprezentanci, nazadnje je nastopil v lanskih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, avgusta pa je bil zadnji, ki je izpadel s seznama selektorja Kokoškova za pot v Helsinke oziroma Carigrad.

Marinelli zadnja okrepitev Krke
Košarkarjem Krke se bo pridružil še Paolo Marinelli, 22-letni in 191 cm visoki organizator igre, doma z Reke. Kot so sporočili iz kluba, je Rečan zadnja okrepitev Krke v sezoni 2017/18. Poklicno kariero je začel v Splitu in nadaljeval v Olimpiji, Kvarnerju in Ciboni, kjer je igral v zadnji sezoni.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
rayray20
# 05.10.2017 ob 18:03
Čestitke za sliko! Miha srečno!
jasej1
# 05.10.2017 ob 18:53
Sicer me pa čudi, da Miha ni dobil kakšne boljše ponudbe. Po mojem mnenju bi mu bila francoska liga pisana na kožo. Ampak dobro, verjetno niti ne bo dolgo ostal v Zlatorogu, je pa bolje to, kot sedeti na klopi v Španiji.

Marinelli pa super okrepitev za Krko. Ne glede na vse, še vedno ima določeno kvaliteto in bo za ta nivo dobra popestritev za moštvo. Tudi zanj je to pravo okolje.
jasej1
# 06.10.2017 ob 15:42
@MiD

Lorbek je pred leti v Krki sam premagoval ekipe v DP. Res je, da je bil eno leto odsoten, a vendarle je za naše razmere še vedno odličen.

Kar se Slokarja tiče, sem danes dobil informacijo, da naj bi padlo v vodo, ker je Slokar zahteval preveč. Bi pa tudi on predstavljal čisto dobro okrepitev za ABA ligo.

Ni bi se pa čudil, če bi v paketu z Domnom prišel Erazem. Olimpija NUJNO potrebuje še enega igralca pod košem. Ne čez dva, tri mesece, ampak zdaj.
themetun
# 06.10.2017 ob 17:23
Upam, da Lapornik ostane čim dlje, vsaj pol sezone. In da Marinelli igra čim boljše za Krko. Rabimo močnejše prvenstvo, solidna Olimpija ni dovolj.
MiD
# 06.10.2017 ob 07:59
Z Miho Lapornikom je tako tudi Pipan dobil zelo solidno možno peterko Barič, Ledl, Lapornik, Durnik in Polutak, ki je tudi v povprečju še zelo mlada. Za ponovitev zadnjih sezon v precej letos močnejši konkurenci pa bo imel na voljo verjetno premalo kvalitetnih zamenjav. Z izjemo Miljkovića in Zadnika bo imel na klopi same mladince.
Krka je morda z obema Hrvatoma (Cinac 201 cm, 1988 in Marinelli 191 cm, 1995) dobila primerni okrepitvi na položajih kjer so jih tudi najbolj potrebovali. Cinac je sicer za KC nekoliko nizek, je pa dovolj robusten in ob tem tudi dovolj dobrim metom z razdalje. Marinelli pa bo verjetno skušal pokazati predvsem vodstvu Olimpije, da so naredili napako, ko so se mu odpovedali. V ABA2 ligi in državnem prvenstvu se bo Krka verjetno, kljub nekaterim pesimistom (in tistim škodoželjnim) borila za vrh.
jasej1
# 05.10.2017 ob 18:49
V Olimpiji pa Slokar... Baje.
Gandhi1
# 06.10.2017 ob 16:11
Domen ni vec to kar je bil. Ma pa Olimpija izjemno postavo na zunanjih linijah za DP, to bo igranka. Štirico pa itak rabjo, ker so bogi tam zelo. Razen Morgana, ki že kaže da je najboljši igralec te ekipe
Gandhi1
# 06.10.2017 ob 15:31
Mid a si videl tega Cincla igrat? Tipo nima blage o kosarki, sramota da se take ljudi voxi v klub kot je Krka. Ostaja moja Krka letos kanta za nabijanje, zal:(
MiD
# 06.10.2017 ob 08:02
@jasej1
Malo počakajmo. Pred nekaj dnevi sem prebral, da bo v Olimpiji Domen Lorbek, zdaj Slokar... Ne rečem, da ne bi bila dobra zamenjava za Jurčka in Ščekića. Ne bi pa ne vem kako dvignila kvalitete sedanje Olimpije, blagajno kluba pa bi precej bolj obremenila.
Kazalo