Med varovanci Željka Obradovića se je s 13 točkami izkazal tudi veteran Šarunas Jasikevičius. Njegov met iz igre: 5/6. Foto: EPA
Med varovanci Željka Obradovića se je s 13 točkami izkazal tudi veteran Šarunas Jasikevičius. Njegov met iz igre: 5/6. Foto: EPA
Mike Batiste
Mike Batiste se je z navijači veselil uvrstitve na zaključni turnir. Foto: EPA

Tekmo v dvorani O.A.K.A je pred 18 tisoč vročimi gledalci s prostim metom pet sekund pred koncem odločil Dimitris Diamantidis, ki je bil tudi najboljši strelec obračuna lanskih finalistov Evrolige. Dosegel je 25 točk, od tega pet v zadnjih 15 sekundah tekme. Diamantidis je kar 15 točk dosegel s črte prostih metov.
Končnica zelo razburljiva
Maccabi je v drugi četrtini zmogel le 12 točk in ves drugi polčas lovil priključek. Po zaslugi trojk, ki mu v prvem polčasu nikakor niso stekle, se je na začetku zadnje minute približal le na dve točki (81:79), pomagali pa so mu tudi štirje zaporedni zgrešeni meti grške ekipe (Marić, Kaimakoglou).
Guy Pnini je sedem sekund pred koncem zadel tri proste mete in izenačil na 85:85. Pri Panathinaikosu je seveda odgovornost prevzel hladni organizator igre Diamantidis, izsilil prekršek in zadel odločilni prosti met. Izraelsko moštvo je hitro krenilo v napad, toda Panathinaikos se je dobro postavil v obrambi in žoga sploh ni prišla čez polovico.

Na turnir Final four, ki bo od 11. do 13. maja, so se že prebili CSKA (v polfinalu se bo pomeril s Panathinaikosem), Olympiacos in Barcelona.

Evroliga, četrtfinale, peta tekma

PANATHINAIKOS - MACCABI TEL AVIV 3:2
86:85 (18:20, 23:12, 21:21, 24:32)
Diamantidis 25 točk, 6 skokov in 3 podaje, Jasikevičius 13, Perperoglou 9, Batiste 8; Blue 14, Langford 11, Burstein in Ohayon po 10.

Izid v zmagah je v odebeljenem tisku; igrali so na tri zmage.

Polfinale, petek, 11. maja:
CSKA MOSKVA - PANATHINAIKOS

OLYMPIACOS - BARCELONA

Finale bo 13. maja.