Mitja Nikolić, ki je leta 2015 igral na evropskem prvenstvu, je podpisal pogodbo s Heliosom. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Nikolić, ki je leta 2015 igral na evropskem prvenstvu, je podpisal pogodbo s Heliosom. Foto: www.alesfevzer.com

200 cm visoki občasni slovenski reprezentant, ki lahko zaigra tako na položaju krila kot tudi krilnega centra, bo zakrpal luknjo, ki jo je povzročil odhod Šaškova v Italijo, želja kluba pa je bila, da se poišče slovenska okrepitev. Trenerju Jovanu Beaderju bo Nikolić, ki je leta 2015 na evropskem prvenstvu nosil tudi dres slovenske reprezentance, na voljo že to sredo, ko v Domžale (v 6. krogu Lige ABA 2) prihaja Rogaška.

Prav v Rogaški je Nikolić tudi preživel lansko sezono in v 2. ABA Ligi dosegal po 12,9 točke, 5,7 skoka in 2,5 podaje na tekmo. Še malce boljše številke je dosegal v Ligi Nova KBM, po 14,5 točk, 6,5 skokov in pa 2,7 podaje.

"S Heliosom smo hitro našli dogovor. Gre za urejeno sredino, ki letos nastopa v več tekmovanjih. Naredil bom vse, da čim bolj pomagam ekipi," je povedal Nikolić, za katerega je to peti slovenski klub (Slovan, Olimpija, Laško, Rogaška). Trener Beader je novega varovanca ocenil takole: "Z Mitjo smo končno našli igralca, ki smo ga v zadnjih tednih močno pogrešali. Gre za košarkarja, ki s sabo nosi tudi veliko izkušenj močnejših tekmovanj, kar bo koristilo naši mladi zasedbi."