Mitja Nikolić spet odhaja v Italijo. Nazadnje je leta 2017 igral za klub Novipiu Casale Monferrato. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Nikolić spet odhaja v Italijo. Nazadnje je leta 2017 igral za klub Novipiu Casale Monferrato. Foto: www.alesfevzer.com

27-letni Nikolič bo izkoristil člen v pogodbi, ki mu omogoča predčasen odhod v tujino: "Dogovorili smo se, da imam do konca februarja proste roke za odhod. Dobil sem ugodno ponudbo enega od italijanskih drugoligašev. Ker še ni uradno, ne želim povedati, za kateri klub gre. Z velikim veseljem odhajam v tujino, nekako se ne vidim v Sloveniji," nam je povedal Nikolić, ki je s Heliosom med jesenskimi počitnicami opravil dva treninga in odigral dve tekmi (zmaga nad Rogaško, poraz s Šentjurjem).

Krilni igralec, leta 2015 član slovenske reprezentance na EP-ju, je v Domžale prišel po odhodu Aleksandra Šaškova v Italijo. Lani je igral za Rogaško in v državnem prvenstvu dosegal po 14,5 točke, 6,5 skoka in 2,7 podaje na tekmo. Prej je dve leti igral v Italiji, in sicer za ekipi Fortitudo Bologna in Novipiu Casale Monferrato.

"Mitji želimo vse najboljše v nadaljnji karieri, Domžalčani pa bomo morali na stalnejšo rešitev na položaju krilnega centra tako še malce počakati," so zapisali pri domžalskem klubu.