Jordan Morgan je za ljubljansko Olimpijo igral med letoma 2017 in 2018. Foto: BoBo
Jordan Morgan je za ljubljansko Olimpijo igral med letoma 2017 in 2018. Foto: BoBo

Slovenska košarkarska reprezentanca bo v prihodnje tako lahko računala na 28-letnega, 203 centimetrov visokega centra, ki je za takratno Olimpijo igral v sezoni 2017/18.

Nato se je preselil v Turčijo k Banvitu, trenutno pa je član Pinarja Karsiyake, ki nastopa v turškem prvenstvu in evropskem pokalu.

Slovenija ga je "naravnost očarala"
"Del svoje košarkarske kariere sem preživel v Sloveniji, ki me je naravnost očarala. Izjemno vesel ter ponosen sem, da sem prejel slovensko državljanstvo in bom lahko kandidiral za nastop v reprezentančnem dresu," je v izjavi za javnost Košarkarske zveze Slovenije dejal 28-letnik. "Moja velika želja je, da se v nadaljevanju kariere preizkusim tudi na najvišji ravni evropske reprezentančne košarke in s slovensko reprezentanco zaigram na velikih tekmovanjih. Slovenija je aktualni evropski prvak in z velikim navdušenjem sem spremljal takratno evforijo vseh Slovencev. Veselim se, da se bom lahko znova predstavil fantastičnim navijačem in z velikim ponosom se bom boril za dres s slovenskim državnim grbom," je še dejal Morgan, ki je trenutno šesti skakalec turške lige s skoraj osmimi skoki na tekmo, dosega pa tudi dobrih 13 točk na tekmo.

Zahvala DZ-ju in vladi
Ob tej priložnosti je izjavo podal tudi generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Radoslav Nesterović, ki se je zahvalil pristojnima ministrstvoma za ugoden razplet naturalizacije ameriškega košarkarja. "Iskreno se zahvaljujemo državnemu zboru in vladi Republike Slovenije, pristojnima ministrstvoma ter vsem, ki so pripomogli, da je Jordan Morgan prejel slovensko državljanstvo. Morganove značajske lastnosti in igralske sposobnosti niso sporne. Prepričan sem, da se bo hitro vklopil v reprezentančno igralsko zasedbo in dodal svoj doprinos k uspešnim igram naše izbrane vrste."

Zelena luč za naturalizacijo Morgana; v kvalifikacijah za OI pomoč Randolpha?

Slaba dva tedna do prvih tekem
Slovensko izbrano vrsto čez slaba dva tedna čaka uvodni cikel kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2021. Slovenci bodo skupaj z Avstrijo, Madžarsko in Ukrajino igrali v kvalifikacijski skupini F, za uvod pa jih 20. februarja čaka gostovanje v madžarskem Sombotelu. Tekma v Areni Savaria se bo začela ob 18. uri. Tri dni kasneje aktualne evropske prvake v Kopru čaka še domača premiera. V nedeljo, 23. februarja, se bodo v Bonifiki ob 17. uri pomerili z Avstrijo. Selektor Rado Trifunović bo spisek kandidatov za tekmi z Madžarsko in Avstrijo obelodanil na novinarski konferenci v torek, 11. februarja.