Boštjan Nachbar je lani igral v Rusiji, letos pa prestopil k nemškemu prvaku Brose Basketsu, ki ga bolje poznamo pod imenom Bamberg. Foto: EPA
Boštjan Nachbar je lani igral v Rusiji, letos pa prestopil k nemškemu prvaku Brose Basketsu, ki ga bolje poznamo pod imenom Bamberg. Foto: EPA
Zoran Dragić
Zoran Dragić, ki je iz Krke prestopil k Unicaji, na prvi tekmi španskega prvenstva ob enem metu na koš ni dosegel nobene točke. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Na tekmi, ki je bila uvod v novo sezono, je pred 6.400 gledalci v Bambergu Brose Baskets po podaljšku s 102:98 (polčas: 43:37) premagal Ratiopharm Ulm. Nachbar je v prvem polčasu dosegel le tri točke, nato pa pokazal bleščečo igro: "S 23 točkami po odmoru in ključnim skokom za odbito žogo je pokazal svojo kakovost," ga je pohvalil ameriški trener na klopi nemškega prvaka Chris Fleming.

32-letni Nachbar, ki je lani igral za Unics Kazan, je zadel šest od desetih poskusov za tri točke. V zadnji minuti rednega dela se je zdelo, da bo njegova trojka odločila zmagovalca, toda Ulm je vrnil z isto mero in izsilil podaljšek (85:85).

Allan Ray ni bil pri metu
Sergerio Gipson je za zmagovalce dosegel 21 točk, Casey Jacobsen 18. Pri Ulmu se je s 27 točkami in desetimi skoki izkazal John Bryant. Allan Ray, ki je lansko jesen za kratek čas zelo uspešno pomagal Krki, je zbral le sedem točk. Zadel je le tri od desetih metov iz igre in za zdaj ni upravičil visokih pričakovanj. Razpoložen je bil le na začetku zadnje četrtine, ko je svojo ekipo popeljal v vodstvo s 63:69.

Brose Baskets je po treh zaporedni zmagah v domačem prvenstvu in pokalu tudi nemški "Champions Cup" dobil tretjič zapored, ekipo iz Ulma pa je premagal že sedmič zapored.

Valladolid z nizom 0:16 šokiral prvake
Špansko prvenstvo se je začelo s presenetljivim porazom branilcev naslova Barcelone, ki jo je premagal Valladolid z 71:78. Osrednje ime obračuna je bil 30-letni bosanski center (2,22 metra) Nedžad Sinanović. Dosegel je 28 točk in zbral 10 skokov. Za Barcelono, ki ji ni mogel pomagati Juan Carlos Navarro, je Erazem Lorbek prispeval 12 točk ob metu iz igre 5/14. Ko je zadel za vodstvo s 46:32, si nihče ni predstavljal, da so gostje sposobni takšnega preobrata, toda razliko so najprej znižali pod deset točk (49:40), nato pa z delnim izidom 0:16 preveseli tehtnico na svojo stran.

Madridski Real ni imel težav z Unicajo (79:64), za katero je Zoran Dragić na svoji prvi tekmi španskega prvenstva začel v prvi postavi, vendar se v desetih minutah igre ni vpisal med strelce.