Romana Lisca in Radovana Lorbka je nasledil Krešimir Novosel. Foto: www.alesfevzer.com
Romana Lisca in Radovana Lorbka je nasledil Krešimir Novosel. Foto: www.alesfevzer.com

Novega vodilnega moža lige so izbrali na petkovi skupščini v Zagrebu. Novosel, ki je bil prej osem let predsednik košarkarskega kluba Cedevita, je na mestu direktorja Lige Aba zamenjal Radovana Lorbka. Lorbek je to funkcijo zasedal vsega dva meseca, pred tem pa je bil dolga leta direktor Roman Lisac.

Nov je tudi športni direktor tekmovanja. Na to funkcijo so imenovali nekdanjega srbskega reprezentanta Žarka Čabarkapa, ki je nadomestil Josipa Bilića. Bilić bo poslej opravljal naloge svetovalca novima vodilnima možema lige.

Imenovanje novega vodstva je posledica reorganizacije in nove sistemizacije lige, kar je zahtevala krovna košarkarska organizacija Fiba. Zasebno podjetje Sidro, ki je prej vodilo Ligo Aba, je prenehalo delovati, Liga Aba pa bo z odločitvijo petkove skupščine v celoti ob športnem prevzela tudi komercialni del poslovanja in vodenja tega tekmovanja, znanega kot Jadranska liga. Ob novem vodstvu ima liga tudi nov logotip, hkrati pa so sprejeli tudi odločitev za odkup celotnega deleža v ECA (Euroleague Commercial Assets).

Novo vodstvo pričakuje, da se bo Liga Aba lahko postavila ob bok najbolje organiziranim in spremljanim ligam v Evropi, kot sta Evroliga in španska liga ACB.

V Ligi Aba bodo v prihodnji sezoni nastopala tri slovenska moštva: Tajfun, Krka in Union Olimpija. Sezona se bo začela 1. oktobra.