Rašo Nesterović bo imel pomembno vlogo v košarkarski zvezi. Foto: MMC RTV SLO
Rašo Nesterović bo imel pomembno vlogo v košarkarski zvezi. Foto: MMC RTV SLO

36-letni Nesterović že nekaj časa tesno sodeluje s KZS-jem, med drugim je skupaj s Petrom Vilfanom ambasador evropskega prvenstva 2013 v Sloveniji. Lani je v tej vlogi obiskal tudi prvenstvo stare celine v Litvi. Na mestu podpredsednika je zamenjal Jugoslava Petkovića.
Zgled mu je Partizan
"Upam, da ne bom edini izmed nekdanjih košarkarjev, ki se bo vključil v delo KZS-ja ali slovenskih klubov in na tak način pomagal slovenski košarki. Povezava med podjetniki, sponzorji in igralci je lahko uspešna in to so že dokazali tudi klubi na področju nekdanje Jugoslavije - najboljši primer je srbski Partizan, ki dokazuje, da lahko tudi brez največjih vlaganj igra na visoki ravni. Upam, da bo tako tudi pri nas," je po izvolitvi dejal Nesterović.
Na skupščini so delegati potrdili poročila vseh organov za leto 2011 in finančno poročilo, sprejeli pa so tudi finančni načrt za leto 2012. Skupščina je potrdila tudi spremembe registracijskega pravilnika in statut zveze, za novega člana nadzornega odbora pa so izvolili Aleša Omejca, ki je na tem mestu zamenjal Davida Nikoliča.

Volčič: Nesterović je že pokazal veliko volje
"Veseli me, da je bil za novega podpredsednika izvoljen Rašo Nesterović, saj je naša želja v delo KZS-ja v takšnem in drugačnem smislu vključiti čim več nekdanjih košarkarjev, ki imajo izkušnje z različnih področij. Z Rašem sodelujemo že nekaj časa in lahko rečem, da je kot nekdanji kapetan Slovenije in eden naših najboljših košarkarjev izjemno primeren, saj je z neformalnim sodelovanjem v preteklem obdobju že pokazal veliko volje in pripravljenosti," je povedal predsednik KZS-ja Roman Volčič in dodal: "Obdobje recesije, v kateri smo, je prineslo veliko težav klubom ter Košarkarski zvezi Slovenije, a že kot predsednik Združenja klubov Lige Telemach sem pred leti dejal, da lahko to recesijo izkoristimo kot večjo priložnost za mlade, slovenske košarkarje. Ocenjujem, da se je v minuli sezoni v naših ligah uveljavilo veliko mladih igralcev in upam, da bo šlo tako naprej tudi v prihodnje. Mladi so nenazadnje tudi tisti, ki polnijo dvorane."