Matic Rebec se v tem času pripravlja na svetovno prvenstvo v Španiji. Foto: BoBo
Matic Rebec se v tem času pripravlja na svetovno prvenstvo v Španiji. Foto: BoBo

Novi avstrijski lastnik Heliosa ni imel namena vlagati v ekipo (nekaj časa se je omenjalo, da se bo podjetje umaknilo iz košarke, če klubu ne uspe prodati zadostnega števila letnih vstopnic). Finančno stanje ni bilo rožnato, klub so zapustili nekateri igralci, poslovil se je tudi trener Zmago Sagadin.

Matic Rebec ostaja v Domžalah
A Avstrijci so zdaj obrnili ploščo in nameravajo vlagati v košarko. Prvi igralec Matic Rebec je bil že z nogo in pol v Olimpiji, a v zadnjem trenutku se prestop ni zgodil. Klub zdaj namerava graditi ekipo prav okrog Rebca.

Začetek priprav 24. avgusta
Priprave na novo sezono se bodo začele 24. avgusta. Novi trener Grega Hafnar je na preizkus že povabil pet ameriških igralcev iz študentske lige NCAA in tri srbske igralce.

Klub dobil novo ime
Sprememba v klubski filozofiji pa se bo poznala tudi na uradni obliki. Klub se je namreč preimenoval v Helios Suns Domžale. Vodstvo kluba je odločitev obrazložilo: "V grški mitologiji je Helios bog sonca. Ker so Domžale največji vir vzhajajočih košarkarskih zvezd, bo klub dobil tudi novo ime: Helios Suns Domžale. Z novim imenom bo klub dobil nov logotip, maskoto, nove prepoznavne barve in drese. Vse to bo gledalcem prvič predstavljeno na otvoritveni tekmi nove sezone v posodobljeni domači dvorani."