Dirk Nowitzki je pustil neizbrisen pečat v Dallasu, v letošnji sezoni pa bo v vlogi rezervista, ko bo okreval. Foto: EPA
Dirk Nowitzki je pustil neizbrisen pečat v Dallasu, v letošnji sezoni pa bo v vlogi rezervista, ko bo okreval. Foto: EPA

V noči s srede na četrtek bodo Mavericksi gostovali v Phoenixu, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov. Luka Dončić in soigralci bodo ponoči v American Airlines Centru odigrali zadnjo pripravljalno tekmo proti Charlottu.

"Vsekakor lahko potrdim, da bo Nowitzki manjkal nekaj tednov. Natančnega datuma vrnitve na parket še ne moremo določiti. Na pripravah je seveda sodeloval, vendar v uigravanju akcij na parketu ni bil zraven. Čez deset dni bo znanega več," je pojasnil Carlisle, ki ima še več skrbi. Barnes ima težave s kito v podkolenskem zgibu in ni še znano, če bo do začetka rednega dela pripravljen.

Večino kariere odigral brez poškodb
40-letni Nowitzki je teden dni pred začetkom priprav staknil poškodbo in še poslabšal stanje levega stopala in gležnja. Na operaciji je bil aprila. MVP finala junija 2011, ko je Dallas odpravil Miami s 4:2 v zmagah, je večino 20-letne kariere odigral brez poškodb. V sezoni 2012/13 je izpustil uvodnih 27 tekem zaradi poškodbe kolena, ob koncu sezone 2016/17 pa je izpustil 24 tekem zaradi bolečin v ahilovi tetivi.

Legendarni Nemec je v pretekli sezoni odigral 77 tekem rednega dela, v povprečju je dosegal 12 točk in 5,7 skoka na tekmo. Na parketu je bil 24 minut in v letošnji sezoni bo tekme začel v vlogi rezervista.