Bogdan Bogdanović je odlično igral tudi na koncu srbskega prvenstva. Partizan je postal državni prvak, mladenič pa je prejel nagrado za najkoristnejšega igralca končnice. Foto: ABA photo
Bogdan Bogdanović je odlično igral tudi na koncu srbskega prvenstva. Partizan je postal državni prvak, mladenič pa je prejel nagrado za najkoristnejšega igralca končnice. Foto: ABA photo

Turški klubi še naprej neuspešno naskakujejo evropski vrh, v zadnji sezoni ni Fenerju mogel v Evroligi pomagati niti Obradović, ki je že osemkrat postal evropski prvak. Prav Fenerbahče je od turških klubov v zadnjih sezonah verjetno največ vložil v sestavo ekipe. Lani je bila zasedba zvezdniška, sezono pa je rešila z naslovom turškega prvaka.

Zdaj v Carigrad prihaja 21-letni nadarjeni branilec, ki je zaradi poškodb pri Partizanu lani veliko igral tudi na položaju organizatorja igra. Bogdanović je bil peti strelec Evrolige in je izvrstno vodil mlado črno-belo vrsto iz Beograda. Srbski reprezentant, ki je dobro igral tudi na preteklem Eurobasketu, je prejel nagrado za najboljšega mladega košarkarja v Evroligi. S Fenerjem je Beograjčan podpisal štiriletno pogodbo, letos pa je bil izbran tudi na naboru Lige NBA. Kot 27. po vrsti so ga izbrali Phoenix Sunsi. Na položaju 'dve' bo Bogdan zamenjal še enega Bogdanovića, Bojana, izjemnega hrvaškega košarkarja, ki se seli v Ligo NBA k Brooklyn Netsom.

Markoišvili v CSKA, Satoransky v Barco
Dres CSKA-ja bo v prihodnji sezoni nosil Manučar Markoišvili. V Moskvi bo 27-letni branilec, ki lahko igra tudi na krilu, igral dve leti. Nekdanji košarkar Uniona Olimpije je v Evroligi debitiral že s 15 leti pri Benettonu. Gruzijski reprezentant je nazadnje igral za turški Galatasaray.

Po Justinu Doellmanu je Barcelono okrepil še en košarkar, ki je blestel v španskem prvenstvu. Češki reprezentant Tomaš Satoransky je podpisal dveletno pogodbo s španskimi prvaki. 201 centimeter visoki 22-letnik lahko igra na obeh branilskih položajih, zaradi višine pa obrambnim igralcem povzroča veliko težav.