Oldenburg je bil na prvi tekmi v Stožicah boljši z 81:82. Foto: www.alesfevzer.com
Oldenburg je bil na prvi tekmi v Stožicah boljši z 81:82. Foto: www.alesfevzer.com

V Nemčijo nista odpotovala oboleli Blaž Mesiček in poškodovani Miha Lapornik. Nekaj težav s poškodbo mečne mišice ima Ronalds Zakis, nekoliko zvit gleženj pa Blaž Mahkovic, vendar bosta pomagala ekipi po svojih močeh.

Ljubljančane v nadaljnje tekmovanje pelje zmaga, a tudi ob morebitnem porazu še ne bi bili odpisani. V tem primeru je pomembna tudi tekma med odpisanim Bonnom in Nantterjem. Ob zmagi Francozov in porazu Olimpije bi bili moštvi izenačeni po točkah in medsebojni razliki v koših, saj sta obe ekipi na domačem parketu slavili za 13 točk.

Tako bi odločala skupna razlika v koših. Ljubljanska je trenutno -31, francoska pa -38. Olimpija bi napredovala, če seštevek ljubljanskega poraza in zmage Nanterre ne bo presegel sedem točk. Če Olimpija izgubi in Francozi zmagajo za več kot šest točk, Ljubljančani izpadejo.

"Čaka nas težka tekma. Predvsem zaradi trenutnega stanja po porazih. Imamo velike težave s poškodbami, zato nismo v najboljšem stanju. Ne predajamo se, ampak se zavedamo, da je Oldenburg odlična ekipa, ki dobro nastopa tudi v nemškem prvenstvu. Rezultate imajo dobre, gre za izkušeno ekipo, ki zna igrati košarko in razume igro," je povedal trener Gašper Potočnik.

Kapetan Saša Zagorac napoveduje: "Po nizu slabih rezultatov imamo še vedno priložnost, da sami odločamo o svoji usodi. Temu lahko rečemo sreča. Imamo priložnost, da se izkažemo in popravimo napake, ki smo jih naredili v zadnjih desetih dneh. Verjamem, da smo dobro pripravljeni. Imam občutek, da v gosteh igramo nekoliko boljše, zato verjamem, da lahko zmagamo."

Olimpija je prvo medsebojno srečanje v Stožicah izgubila za točko. Nemci so že uvrščeni v drugi del.

SKUPINA A, 10., zadnji krog

Sreda ob 19.30:
TELEKOM BASKETS BONN - NANTERRE

Ob 20.00:
OLDENBURG - UNION OLIMPIJA

Ob 20.30:
BILBAO BASKET - AQUILA TRENTO

Lestvica:                          
BILBAO BASKET *      9  7 2 +114 16
AQUILA TRENTO *      9  7 2  +61 16
OLDENBURG *          9  4 5  -54 13
UNION OLIMPIJA       9  4 5  -31 13
-----------------------------------
NANTERRE             9  3 6  -38 12
TELEKOM BASKETS BONN 9  2 7  -52 11
           * - v drugem delu