Issuf Sanon je v 9 minutah dosegel 2 točki. Foto: www.alesfevzer.com
Issuf Sanon je v 9 minutah dosegel 2 točki. Foto: www.alesfevzer.com
Košarkarji Olimpije izgubili s Strasbourgom

Olimpija je na začetku sezone že odigrala slovenski pokal in dve tekmi v jadranski ligi, start evropskega tekmovanja pa je šele prava primerjava njenega dometa. Poraz s Strasbourgom, ki je bil lani med najboljšimi osmimi v Ligi prvakov in je tudi letos med favoriti vsaj skupine, če ne tudi tekmovanja.

Pomlajena Olimpijina zasedba ponuja potencial, ki naj bi v prihodnje navduševal slovensko občinstvo in s prodajo tudi obogatil klubski proračun.

Prvi na listi fantov programiranih za uspeh je Issuf Sanon. Lani ga je kot 44. na naboru izbral Washington. Ob torkovi predstavi smo se spraševali, kaj Američani vidijo na njem. Star je sicer šele 18 let, torej ima ogromno časa za razvoj, vendar pa v torek, razen telesnih sposobnosti in hitrosti, ni pokazal veliko. Met ima podpovprečen, v oči pa je zbodlo predvsem, da ima pooblastila, da ima žogo skorajda zase. Tržni motivi gor ali dol, moštvo ne more biti žrtev projekta Sanon, sploh ne na tako pomembni tekmi, kot je evropski uvod v sezono.

Predstavil se je tudi hrvaški up Luka Šamanić – 18-letni fant, ki je pri svojih 208 cm zelo gibljiv in bo zelo zanimivo spremljati njegov razvoj.

Svojih NBA-upov tudi še ni pokopal Blaž Mesiček, ki se je letos prijavil na NBA-nabor, a pozneje umaknil prijavo, saj bo imel prihodnjo sezono še možnost. Tokrat zadnjo, saj bo dopolnil 22 let. Mesiček je odigral dobro predstavo, bil prodoren, večinoma tudi pogumen, na njegove prelomne poteze v odločilnih trenutkih pa še čakamo.

Olimpija ima vsekakor dober potencial za razvoj – v Stožice se vračajo ogledniki NBA-klubov, vrtijo se zgodbe, ki tudi vrhunskemu športu dajo dodaten čar, saj vendarle ne gre le za številke in rezultate.

In če je iskati kaj optimističnega v Olimpiji, ki že več kot desetletje le drsi navzdol, so to ti mladi fantje, ki v igro prinašajo energijo, na trenutke pa tudi atraktivnost. Vmes pa s svojimi potezami tudi kdaj razjezijo starosto moštva Mirzo Begića. Mladeniči potrebujejo še nekaj potrpljenja okolice, pa upamo, da se bo dobro izšlo.

Vabljeni k poslušanju zgodbe:

Košarkarji Olimpije izgubili s Strasbourgom