Alen Omić je skupno s 13 točkami prvi strelec, s 7,3 skoka pa skakalec Gran Canarie v vseh tekmovanjih letos. Foto: www.alesfevzer.com
Alen Omić je skupno s 13 točkami prvi strelec, s 7,3 skoka pa skakalec Gran Canarie v vseh tekmovanjih letos. Foto: www.alesfevzer.com

Ob slovenskem reprezentančnem centru, ki bo v kratkem dopolnil 23 let, so v prvi peterki še organizator igre Galatasaraya Errick McCollum, Strasbourgov branilec Mardy Collins, Galatasarayevo krilo Vladimir Micov in krilni center Trenta Davide Pascolo. Gran Canaria je sicer nesrečno izpadla v polfinalu, ko je bil v seštevku dveh srečanj za samo točko boljši Galatasaray.

V drugem najkakovostnejšem evropskem klubskem tekmovanju je Omić, ki se je v Španiji odlično znašel in pokazal velik napredek v igri, v povprečju dosegal šesti najboljši statistični indeks na tekmo (19,2). Dosegal je 14 točk in 7,6 skoka na srečanje, s čimer je bil četrti najuspešnejši skakalec Eurocupa. "Omićeva prevlada pod obročema je eden glavnih razlogov, da se je Gran Canaria drugič zapored uvrstila v polfinale Evropskega pokala. Je prvi strelec in skakalec svoje ekipe, dvakrat pa je bil tudi najkoristnejši igralec kroga," so zapisali v obrazložitvi.

Neverjetna vrnitev Omićevega soigralca Kurica
216 centimetrov visoki center, v katerega slovenska košarka polaga velike upe za prihodnost, odlično igra tudi v močni španski ligi, kjer je Gran Canaria trenutno na petem mestu, zaostaja pa le za Barcelono, Valencio, Realom in Laboral Kutxo. Omić je prvi strelec (12,3) in skakalec (6,9) kluba s Kanarskih otokov, obenem četrti skakalec lige, po učinkovitosti pa je skupaj z Antejem Tomićem tretji najuspešnejši v španskem prvenstvu (16,9).

"Velik del te nagrade gre soigralcem, za kar bi se jim zahvalil. To je lepo priznanje za moje trdo delo in napredek, ki sem ga pokazal. Žal smo nesrečno izpadli. Ostal je grenak priokus, saj smo si želeli v finale. Zdaj pa gremo naprej. Naš cilj je, da tudi v končnici španskega prvenstva odigramo konkretno vlogo," je za MMC povedal Omić. V nadaljevanju španskega prvenstva bo imela Gran Canaria pomoč tudi v Kylu Kuricu, odličnem ameriškem strelcu, ki se je neverjetno na parket vrnil le pet mesecev po odstranitvi tumorja na možganih: "Z nami je treniral že en mesec, a ni igral. Kar ne moremo verjeti, da mu je vse skupaj tako hitro uspelo. Daje nam še dodatno energijo in le kapo dol. To je neverjetna zgodba, poleg tega pa je to velika okrepitev za nas, saj je odličen strelec."