Thomas Heurtel je bil z dobrimi 12 točkami na tekmo prvi strelec, s 5,6 podaje pa prvi podajalec Efesa v Evroligi. Foto: EPA
Thomas Heurtel je bil z dobrimi 12 točkami na tekmo prvi strelec, s 5,6 podaje pa prvi podajalec Efesa v Evroligi. Foto: EPA

Barca je povsem razočarala, potem ko je ostala brez končnice Evrolige in tudi polfinala španskega prvenstva. Vodstvo katalonskega velikana je že začelo z menjavami. Za organizacijo igre bo dve leti skrbel 28-letni Heurtel, ki je zadnja tri leta igral za Anadolu Efes. Lani je s francosko reprezentanco igral na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, bil pa je tudi član izbrane vrste, ki je leta 2013 v Sloveniji osvojila evropsko prvenstvo. Pred odhodom v Turčijo je že igral v Španiji, kjer je bil član Baskonie.

Baskonio je v zadnji sezoni vodil Sito Alonso, ki je zdaj na klopi Barcelone zamenjal Grka Georgiosa Bartzokasa. 41-letni strokovnjak je podpisal dvoletno pogodbo. Pred tem je bil trener Bilbaa, Gipuzkoe, Joventuta, Prata in Monzona. Bil je tudi selektor španske reprezentance mlajših članov.

Heurtel bi v Barceloni lahko moči znova združil z Alenom Omićem, s katerim sta bila pol sezone soigralca v Carigradu. Center slovenske reprezentance je nato odšel na posojo v Malago k Unicaji, s katero je osvojil Evropski pokal. V Španiji je odlično igral že pred tem za Gran Canario, zdaj pa naj bi se po pisanju nekaterih medijev s Pirenejskega polotoka znašel na radarju Barce.

Tudi organizacija igre moskovskega CSKA-ja bo v francoskih rokah. V rusko prestolnico iz Kaunasa prihaja Leo Westermann. Dres Žalgirisa je 24-letni košarkar nosil eno sezono, pred tem pa je bil dve leti član Limogesa., kjer je igral kot posojen igralec Barcelone, po enem letu pa ga je edini francoski klub z naslovom evropskega prvaka odkupil od Kataloncev. Pred tem je igral še za Asvel in Partizan. "To je velik korak v moji karieri. Veselim se izziva, ki ga prinaša igranje za CSKA," je povedal Francoz, ki je podpisal za eno sezono z možnostjo podaljšanja še za eno.