Petrol Olimpija je osmič zmagovalec slovenskega košarkarskega superpokala. Če smo natančnejši: sedem naslov je Olimpija osvojila z glavnim pokroviteljem Unionom v imenu. Foto: BoBo
Petrol Olimpija je osmič zmagovalec slovenskega košarkarskega superpokala. Če smo natančnejši: sedem naslov je Olimpija osvojila z glavnim pokroviteljem Unionom v imenu. Foto: BoBo
Devin Oliver in Žiga Dimec
Žiga Dimec je bil v Tivoliju edini izmed izbrancev Igorja Kokoškova, ki so se iz Carigrada vrnili z naslovom evropskega prvaka. Krkin center je dosegel 15 točk, zlasti v prvi četrtini je izkoriščal obilo prostora pod obročem. Foto: BoBo
Gašper Okorn
Gašper Okorn je Olimpijo popeljal do tretje letošnje lovorike, po pokalu in prvenstvu še do superpokala. Foto: BoBo
Okorn kljub zmagi nezadovoljen z obrambo

Pred bolj praznimi tribunami tivolske dvorane (superpokal tradicionalno poteka v dvorani, kjer igra novinec med prvoligaško druščino, to je v letošnjem primeru Ilirija) je kar pet Olimpijinih igralcev doseglo vsaj 10 točk, Talor Battle pa je bil z 19 točkami (iz igre 6/9, prosti meti 4/5) najučinkovitejši. Olimpijin met za tri točke je bil kar 48-odstoten (13/27). Pri Krki je največ točk, 22, dosegel Domen Bratož.

Krka dobila skok, a grešila pri metih za tri
Po prvem polčasu je bilo 49:45. Olimpija je dobro zadevala z razdalje, medtem ko je Krka unovčila le en met (od sedmih) za tri točke, je pa zato skok dobila s 17:10 (na koncu 32:22). Marko Jošilo je v prvih 20 minutah dosegel 15 točk.

Battle je sredi tretje četrtine s trojko Olimpijino prednost povišal na 62:53 in na lestvici strelcev s 13 točkami prehitel Erjona Kastratija, ki je 12 točk dosegel že v prvi četrtini. Krka je vseeno držala priključek do konca tretje četrtine, potem ko je Domen Bratož z lepo akcijo končal protinapad za znižanje na 69:62.

Olimpija v zadnji četrtini ustavila Krkin napad
V zadnji četrtini je Petrol Olimpija v obrambi popolnoma onemogočila Krko, ki se ji je poznala krajša klop. Po delnem izidu 12:2 je bilo na semaforju 81:64. v 37. minuti pa je Olimpijina prednost prvič dosegla dvajset točk (86:66).

Trener Olimpije Gašper Okorn je pred tekmo poudarjal, da superfinale v ničemer ne bo določil smernic, kako bo potekala domača sezona, saj obe ekipi čaka maraton, vsekakor pa so se potrdile besede strokovnjakov, da je Olimpija za letošnjo sezono z novim glavnim pokroviteljem sestavila precej boljšo ekipo kot novomeški tekmeci.

To je osmi superpokal za Olimpijo, prvi po letu 2013.

V ponedeljek, 2. oktobra, bo Petrol Olimpija začela Ligo Aba z domačo tekmo proti Igokei.


Devin Oliver, MVP superpokala: "Prva uradna tekma v sezoni je za nami, odlično je začeti z osvojeno lovoriko. Fantastično so danes odigrali mlajši igralci, vsekakor pa je zmaga delo celotne ekipe."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Čestitam igralcem za zasluženo osvojeno lovoriko. Vesel sem, da sezono začenjamo z zmago in upam, da se bo ta energija prenesla tudi v nadaljevanje sezone. V prvem polčasu smo videli, kaj nas čaka v državnem prvenstvu, če bomo tekme začenjali na način kot smo ga danes. V drugem delu srečanja pa smo stvari postavili na svoje mesto."

Simon Petrov, trener Krke: "Dokler smo imeli še dovolj moči smo se odlično kosali z Olimpijo. Ljubljančani so pokazali, da so v tem trenutku boljša ekipa. Mislim pa, da lahko optimistično zremo v nadaljevanje sezone in da bomo na naslednjih tekmah pokazali še veliko boljšo igro kot smo jo danes."


Superpokal, Ljubljana, Tivoli:
PETROL OLIMPIJA - KRKA
94:76 (26:23, 23:22, 20:17, 25:14)
500 gledalcev; Battle 19, Badžim 15, Kastrati 14, Oliver 13, Špan 11, Hrovat in Bubnić po 6, Morgan 4, Radulović 3, Jurček 2, Ščekić 1; Bratož 24, Jošilo 22, Dimec 15, Škedelj 9, Fifolt 4, Šiška 2.

Met za dve:  17/30; 26/41
Met za tri:  13/27; 2/13 
Prosti meti: 21/23; 18/22
Skoki:          22; 32   
                         

Okorn kljub zmagi nezadovoljen z obrambo