Marvin Jones v Ljubljano prihaja najverjetneje kot zamenjava za Jordana Morgana. Foto: AP
Marvin Jones v Ljubljano prihaja najverjetneje kot zamenjava za Jordana Morgana. Foto: AP

Kot piše Eurohoops, bo v Ljubljani podpisal dveletno pogodbo. Pred prihodom v Evropo je obiskoval univerze Texas Southern, Kent State in Highland CC. Košarkar iz Chicaga je v zadnji sezoni grškega prvenstva v povprečju dosegal dobrih deset točk in šest skokov na tekmo.

Na centrski poziciji se bo Jones pridružil Mirzi Begiću, Olimpija pa se dogovarja tudi za prestop nadarjenega Marka Simonovića, 19-letnega in 213 centimetrov visokega Črnogorca, ki je član Siene. Letos se je Ljubljančanom že pridružil en nadarjen košarkar, 19-letni in 208 centimetrov visoki Hrvat Luka Šamanić.

Olimpija (za zdaj) brez Evropskega pokala
V novi sezoni bodo slovenski prvaki igrali v državnem prvenstvu, Ligi ABA in, kot kaže, Fibini ligi prvakov. Prva želja vodstva kluba je sicer Evropski pokal, toda vodstvo tekmovanja je v četrtek objavilo imena klubov, ki bodo v novi sezoni nastopala v drugem rangu evropskih tekmovanj. Med 23 imeni ni Olimpije, so pa štirje klubi iz jadranske lige, Crvena zvezda, Cedevita, Mornar Bar in Partizan. Eno mesto sicer ostaja še odprto, komu bo pripadla zadnja vstopnica za Eurocup, pa bo znano v kratkem.