Scottie Reynolds se je izkazal v dresu Cibone pred dvema letoma. Foto: Karpoš Sokoli/Igor Panevski
Scottie Reynolds se je izkazal v dresu Cibone pred dvema letoma. Foto: Karpoš Sokoli/Igor Panevski

Američan, ki je prav danes dopolnil 31 let, se je izkazal že na kolidžu, obiskoval je Villanovo. Že v prvem letu proti Connecticutu je dosegel 40 točk. V zadnji sezoni na Villanovi je v povprečju dosegal 18,5 točke na tekmo, ob tem pa za tri točke metal kar 40-odstotno.

Potem ko je poletje po zaključku študija preživel v Poletni ligi NBA, se je preselil v Evropo, v najmočnejšo ligo na svetu pa se je skušal vrniti po igranju v Razvojni ligi NBA. Leta 2011 je podpisal pogodbo z Utahom, a ni dobil priložnosti.

Blestel je pri Ciboni
V Evropi je igral za Antalyjo, Nymburk, Bešiktaš, Brindisi in Cibono, v sezoni 2017/18 pa je igral za Zenit iz St. Peterburga. V sezoni 2016/17, ki jo je preživel v Zagrebu, je imel v povprečju 6,94 podaje na tekmo in bil drugi najboljši podajalec Lige ABA.

Martić ima velika pričakovanja
"Ob podpisu pogodbe s Scottiejem Reynoldsom imamo velika pričakovanja, saj vemo, česa je zmožen na parketu. Potrebovali smo igralca, kot je Reynolds, in upamo, da bo moštvu dal to, kar ta trenutek potrebujemo," je povedal trener Zoran Martić.

"Vesel sem, da sem se pridružil Petrolu Olimpiji in da je Ljubljana postala moj novi dom, hkrati pa sem zelo vesel, da bom znova zaigral v Ligi Aba. Dejstvo, da ekipa igra v regionalnem tekmovanju, Ligi prvakov in slovenskem državnem prvenstvu, je velika priložnost tudi za moj košarkarski razvoj, hkrati že komaj čakam, da se predstavim navijačem zmajev. Veselim se vseh izzivov, vem pa, da nas čakajo vzponi in padci, a napravili bomo vse, da bo vzponov čim več," je dejal Reynolds.