Jaka Brodnik je imel v prejšnji sezoni povprečje 8,8 točke na tekmo. Foto: Vladimir Nikolič
Jaka Brodnik je imel v prejšnji sezoni povprečje 8,8 točke na tekmo. Foto: Vladimir Nikolič

21-letni košarkar je v mlajših kategorijah igral pri Unionu Olimpiji, Geoplinu Slovanu in Kopru, za člane pa je prvič nastopil v sezoni 2009/2010 pri Zlatorogu, ki ga je vodil zdajšnji trener zmajev Aleš Pipan. V zadnji sezoni je za Laščane dosegal povprečno po 8,8 točke in 2,9 skoka v 18 minutah. 203 cm visoki košarkar je bil vseskozi član mladih slovenskih reprezentanc.

"Jako poznam iz Laškega, kjer sem ga treniral dve sezoni. Gre za delovnega fanta, ki igra na krilnem položaju. Verjamem, da se bo dobro vklopil v ekipo in ob trdem delu na treningih individualno še bolj napredoval," je povedal Pipan.

Brodnik ni skrival navdušenja: "Prestop v Union Olimpijo je nekaj najlepšega, kar se mi je do zdaj zgodilo v karieri. V veliko čast mi je, da bom del Uniona Olimpije, hkrati pa se zavedam odgovornosti. Pričakujem, da bom še bolj napredoval v svoji igri in da se bom dobro vklopil v sistem dela trenerja Pipana. Prestop iz Zlatoroga v Union Olimpijo je zagotovo stopnička više v moji karieri. Pred mano je lepa priložnost in verjamem, da jo bom maksimalno izkoristil."