Projekt gradnje dvorane Portoval se zatika že na začetku. Foto: Sadar+Vuga
Projekt gradnje dvorane Portoval se zatika že na začetku. Foto: Sadar+Vuga

Edini prijavitelj na razpisu, avstrijski gradbeni koncern Strabag, se ni strinjal z delitvijo tveganja za poslovanje dvorane, zato bo občina ponovila razpis. "V razpisu smo predlagali, da polovico tveganja za poslovanje nosi investitor, polovico pa lokalna skupnost. A prijavitelj pravi, da sam prevzema celotno odgovornost za gradnjo objekta in da ne more prevzemati ostalih tveganj," je za MMC povedal župan Novega mesta Alojzij Muhič.

Na občini bodo malce spremenili razpisne pogoje in pričakujejo, da se bo na ponovljen razpis javilo več zainteresiranih ponudnikov. "Gradbeno dovoljenje pričakujemo v decembru letos, tako da bi se zemeljska dela lahko začela takoj po pridobitvi dovoljenja. Dvorana naj bi stala 14 milijonov evrov, pri čemer mestna občina v projekt izgradnje mestne večnamenske dvorane vstopa z zemljiščem, ki bo komunalno opremljeno, ter projektno dokumentacijo," je še dodal Muhič.

Brez zasebnega partnerja izgradnja nove dvorane ni mogoča.

Novo mesto je eno od štirih mest, kjer bo potekal prvi del evropskega prvenstva v košarki leta 2013, če bo seveda nova dvorana zgrajena, saj niti dvorana Leona Štuklja niti Marof nista ustrezni.