Matjaž Smodiš se želi posloviti s še enim naslovom državnega prvaka. Foto: Aleš Fevžer
Matjaž Smodiš se želi posloviti s še enim naslovom državnega prvaka. Foto: Aleš Fevžer

Dolenjci so v ponedeljek v svoji dvorani precej suvereno opravili z Ljubljančani (81:68), dokončno so jih zlomili v zadnji četrtini. Divji ritem tekem pa zna biti tudi zaradi daljše klopi prednost Krke, ki lovi četrti zaporedni naslov državnega prvaka.

Prenos tekme boste od 18.00 naprej lahko spremljali na TV Slovenija 2, Valu 202 in MMC TV.

Alilović: Izogibati se soloakcijam
Trener Uniona Olimpije Miro Alilović napoveduje: "Pred drugo tekmo finala Lige Telemach se ukvarjamo predvsem z lastno igro. Veliko bolje bo treba zapirati prostor pod obročema in s tem kontrolirati skok. V igri bomo morali biti tudi čvrstejši. Na prvi tekmi smo bili daleč od tega, in to je bil velik minus naše ekipe. Poleg tega se bomo morali v napadu čim bolj izogibati soloakcijam in 40 minut kazati disciplinirano igro."

Potočnik: "V Ljubljani še nismo zmagali"
Na drugi strani je trener Krke Gašper Potočnik že pozabil na razplet prve tekme in poudaril: "Mi v tej sezoni v Ljubljani še nismo uspeli zmagati. Zagotovo nas čaka težka tekma, ki bo popolnoma nova zgodba. Verjamem, da lahko ob predpostavki, da odigramo tako kot na prvi tekmi v Novem mestu, torej z dobro obrambo in kontroliranim skokom, prvič uspemo tudi v prestolnici."
Liga Telemach, finale, 2. tekma:
Danes ob 18.00:
UNION OLIMPIJA - KRKA - 0:1
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage, termini preostalih tekem so: petek, ponedeljek in sreda.