Zdaj je uradno - Klemen Prepelič je postal član Uniona Olimpije. Foto: Vladimir Nikolič
Zdaj je uradno - Klemen Prepelič je postal član Uniona Olimpije. Foto: Vladimir Nikolič

19-letni in 1,91 metra visoki branilec je doslej igral v domžalskem klubu, že nekaj časa pa je bilo jasno, da bo prestopil v Olimpijo. Pred enim mesecem je na Facebooku že objavil, da je član Uniona Olimpije, vendar je nato novico umaknil. Medtem je že začel trenirati z ljubljanskim evroligašem in samo še čakal, da Olimpija plača odškodnino.

Verjetno bo šel po isti poti še Alen Omić, ki prav tako že trenira v Stožicah. Tako Omić kot Prepelič pomenita prihodnost slovenske košarke in sta bila na letošnjem evropskem prvenstvu do 20 let prva strelca slovenske reprezentance.

"Vesel sem, da se mi je uresničila velika želja zaigrati za edinega slovenskega evroligaša. Veseli me, da grem po stopinjah idola Sanija Bečirovića. Poskušal se bom dokazati in izboriti čim več minut. Konkurenca v ekipi je velika, saj ocenjujem, da je na mojem položaju kar nekaj odličnih igralcev," je povedal Prepelič in poudaril, da je v ekipi veliko pozitivne energije.

"Verjamem, da bomo s svojo borbenostjo in željo lahko navdušili občinstvo ter dosegli svoje cilje, ki morajo biti v tej sezoni postavljeni realno. Hvala Unionu Olimpiji, da mi omogoča odlične pogoje za delo, hvaležen pa sem tudi Heliosu, kjer sem lani preživel zelo lepo sezono."