Ron Artest je specialist za obrambo ena na ena in po navadi pokriva najboljšega nasprotnikovega igralca. Foto: EPA
Ron Artest je specialist za obrambo ena na ena in po navadi pokriva najboljšega nasprotnikovega igralca. Foto: EPA

Najboljši obrambni igralec leta 2004 je v prejšnji sezoni dosegal 17,1 točke, 5,2 skoka in 3,3 podaje na tekmo. 29-letni branilec bo z Jezerniki podpisal triletno pogodbo, ki mu bo navrgla 18 milijonov dolarjev. To je milijon in pol manj, kot je prejšnjo sezono zaslužil pri Houstonu.

"V 10 letih profesionalne kariere sem zaslužil dovolj denarja. Tudi izgubil sem ga nekaj, ko me je David Stern leta 2006 suspendiral," je Artest spomnil na znameniti pretep na tekmi Detroita in Indiane, ki je še dolgo odmeval po vsem svetu. "Zdaj ne igram več za denar," je še dodal Artest in jasno nakazal, da je prišel k Lakersom z namenom osvojiti naslov prvaka.

V letošnji končnici je Artest večkrat vpil na prvega zvezdnika Jezernikov Kobeja Bryanta. Enkrat je le malo manjkalo, da si nista skočila v lase. Kontroverzni košarkar, ki je v karieri branil še barve Chicaga, Indiane in Sacramenta, pravi, da se bodo odnosi med njima izboljšali: "Ko bova oba nosila vijoličasto-zlati dres, bo vse drugače."

Medtem naj bi eden izmed ključnih mož Lakersov v letošnji končnici Trevor Ariza že dosegel ustni dogovor s Houstonom. V Teksasu so Arizi ponudili več denarja kot v Los Angelesu.