Goran Dragič je lani v Ligi NLB v povprečju dosegel 11,3 točke na tekmo. Foto: EPA
Goran Dragič je lani v Ligi NLB v povprečju dosegel 11,3 točke na tekmo. Foto: EPA
Steve Nash
Steve Nash ima v Kanadu status velike zvezde. Tako je pred dnevi v Torontu dobil svojo zvezdo na ulici slavnih. Tam svoje zvezde poleg filmskih igralcev dobijo tudi preostali estradniki, športniki in umetniki. Foto: EPA

22-letni slovenski reprezentant naj bi dres Sunsov zagotovo nosil tri leta, zadnje leto pa ima vodstvo kluba pravico, da ga odslovi, če ne bi bilo zadovoljno z njegovimi predstavami.

"Dragič je zelo obetaven igralec in mislimo, da je idealen kandidat za našega drugega organizatorja igre," je prepričan generalni direktor kluba Steve Kerr. Prvi organizator je Steve Nash, ki je v letih 2005 in 2006 dobil nagrado za najbolj koristnega igralca v Ligi NBA.

A 34-letni Kanadčan ni edina zvezda v moštvu Sonc. Tam je od števila zvezd prava pripeka. Omenimo le Shaquilla O'Neala, Granta Hilla in Amareja Stoudemireja.

Griffin: "Potrebuje čim več minut"
"Ne bi imelo veliko smisla, če bi v klub pripeljali starejšega organizatorja igre, saj z njim ne bi mogli imeti daljših načrtov. Te imamo z Goranom. Pomembno je, da izkusi čim več časa na parketu, saj ko bo Nash sčasoma odšel, računamo prav na Dragiča," je dejal predstavnik kluba David Griffin.

Dragič se želi dokazati
"Navdušen sem. Uresničile so se mi otroške sanje. Za to, da sem si izboril mesto v tako cenjenem klubu lige NBA, sem garal celo življenje. A zdaj dela še zdaleč ni konec, saj bom treniral še več in še bolje. Moja glavna želja je, da se bom dobro vključil v ekipo in čim bolj pomagal novim soigralcem. Hočem dokazati, da me moji novi delodajalci niso izbrali kar tako," je ob podpisu pogodbe žarel Dragič.

Osmi Slovenec v Ligi NBA
Goran Dragič je po Marku Miliču, Rašu Nesteroviču, Boštjanu Nachbarju, Primožu Brezcu, Benu Udrihu, Saši Vujačiču in Urošu Slokarju že osmi slovenski košarkar, ki se bo preizkusil v Ligi NBA. V prihodnjih dneh bo za nekaj dni prišel v Slovenijo, saj si mora pred uradnim začetkom sezone v Ligi NBA urediti še delovno vizo.

S. J.