Janez Rajgelj je uspešno opravil vlogo dežurnega gasilca, zdaj pa so se vodilni odločili, da mora oditi. Foto: RTV SLO
Janez Rajgelj je uspešno opravil vlogo dežurnega gasilca, zdaj pa so se vodilni odločili, da mora oditi. Foto: RTV SLO
Dolg Olimpije naj bi skopnel na 200.000 evrov
Intervju z Janezom Rajgljem

"S predsednikom kluba Ježem sva podpisala sporazum o prekinitvi pogodbe," ni bil prav nič zgovoren Rajgelj na vprašanje, kako in zakaj je prišlo do še ene presenetljive poteze tivolskega kluba. O upravnem odboru ima z izjemo enega posameznika, ki je "samo govoril, nič pa naredil," dobro mnenje.

Kdo je ta človek, ni želel razkriti. Upravni odbor poleg direktorja sestavljajo predsednik Jure Jež, podpredsednika Dušan Mitič (Telekom) in Milan Medved (Holding slovenske elektrarne), Tomo Štuflek (Mobitel), Peter Vilfan (Mesto Ljubljana), Jože Mermal (BTC), Bojan Župevc in Igor Mervič (Spar).

Stop krajevnim političnim prisklednikom
Rajgelj je povedal, da ni privolil v to, da bi pot Olimpije določali "lokalni politični priskledniki", kar je marsikomu gotovo šlo v nos. Sam je na prvo mesto vedno postavljal klub, za razliko od nekaterih drugih, ki Olimpijo želijo izrabljati za lastne interese.

Na opravljeno delo v preteklem letu je ponosen. "Klub sem prevzel, ko je bil v razsutem stanju. Zdaj je tretji v Ligi NLB. Skozi slovensko prvenstvo bi se moral sprehoditi. Žal mi je le, da v Evropi nismo šli naprej. Vesel sem, da smo ponovno postavili mladinski pogon."

Desno si poglejte intervju TV Slovenije z Janezom Rajgljem

Finance? Vse je obvladljivo
Finančno stanje je precej boljše, kot je bilo ob njegovem prihodu. "Od dobrih 5 milijonov evrov dolgov jih je ostalo še 10 odstotkov. Vse je obvladljivo. V roku treh let naj bi bila Olimpija brez vseh zaostalih obveznosti. Letos smo prvič v zadnjih 8 do 10 letih zagotavljali redne mesečne dohodke vsem v klubu."

Rajgelj je še dodal, da je vse zaposlene, vključno z igralci prvega moštva, zbral v dvorani in se od njih korektno poslovil.

A. V.

Dolg Olimpije naj bi skopnel na 200.000 evrov
Intervju z Janezom Rajgljem