Anthony Randolph v tej sezoni pri Realu ni navdušil. Foto: EPA
Anthony Randolph v tej sezoni pri Realu ni navdušil. Foto: EPA

Kot so zapisali, so pri kraljevem klubu nezadovoljni z Randolphovimi predstavami v tej sezoni, hkrati pa jih je zmotil tudi odnos ameriškega krilnega centra oziroma, kot piše, pomanjkanje odgovornosti, saj naj bi pol ure zamudil na trening. Zadnje tri tekme v sezoni Randolph sploh ni igral. Kje bo nadaljeval kariero, še ni znano.

28-letni Randolph je z Realom podpisal poleti leta 2016, medtem pa je pogodbo podaljšal do leta 2020. Pred prihodom v špansko prestolnico je igral za Lokomotiv Kuban, predtem pa je bil v NBA-ju, kjer je veliko obetal, a po hudi poškodbi se v Golden Statu, New Yorku, Minnesoti in Denverju ni najbolje znašel.

V tej sezoni, ko je imel kar nekaj težav s poškodbami, je v belem dresu v povprečju dosegal dobrih osem točk na tekmo, vendar je v končnici sezone raven njegovih predstav precej padla. Na zaključnem turnirju Evrolige je bil bolj kot ne statist, v povprečju je dal na dveh tekmah le 2,5 točke. El Bernabeu medtem piše, da sta pred podpisom pogodbe Argentinec Gabriel Deck in Klemen Prepelič.

Lani poleti je Randolph dobil slovensko državljanstvo in odigral pomembno vlogo ob pohodu reprezentance na evropski vrh. V prvih dveh kvalifikacijskih ciklusih za svetovno prvenstvo zaradi Evrolige ni igral, sodelovanje pa je odpovedal tudi zdaj. Kot so dejali pri KZS-ju, ni povsem pripravljen in mora po vseh težavah okrevati. Dodali pa so, da nanj računajo septembra.