New Orleans je peti klub v NBA-karieri Rajona Ronda. Foto: Reuters
New Orleans je peti klub v NBA-karieri Rajona Ronda. Foto: Reuters
Shane Larkin
Shane Larkin je novi košarkar Boston Celticsov. Foto: EPA

"Veseli nas, da lahko v New Orleansu pozdravimo Rajona. V svoji karieri je pokazal, da je izjemno tekmovalen, pravi vodja in dober soigralec, ki ima veliko izkušenj v končnici," so zapisali pri New Orleansu. Rondo, ki je že štirikrat nastopil na tekmi All Star, je leta 2008 z Bostonom osvojil šampionski prstan, ko je vodil igro z zvezdniško trojico Paul Pierce – Kevin Garnett – Ray Allen. Bil je tudi član Dallasa in Sacramenta. Nazadnje je igral za Chicago, v minuli sezoni pa je v povprečju dosegal po 7,8 točke, 6,7 podaje in 5,1 skoka na tekmo.

Larki se vrača v Ligo NBA
Shane Larkin
je zavrnil mamljivi ponudbi Barcelone in Baskonije ter se odločil za vrnitev v Ligo NBA, kjer bo organizator igre oblekel dres Bostona. Barca mu je ponudila dveletno pogodbo v višini petih milijonov evrov. Po pravilih španske lige je Baskonia lahko ponudbo izenačila, zatem pa bi lahko Larkin podpisal le za klub zunaj Španije. Toda odločil se je za odhod, zdaj pa bo v Bostonu podpisal minimalno pogodbo, po kateri bo zaslužil 1,5 milijona dolarjev.

Larkin je v Ligi NBA že igral tri sezone. Najprej je bil član Dallasa, potem New Yorka in nazadnje Brooklyna, kjer je v povprečju dosegal 7,3 točke in 4,4 podaje na srečanje. V Evroligi je bil letos eden najboljših posameznikov. S 13,1 točke je bil prvi strelec Baskonie, na tekmo pa je dosegal še 5,7 podaje. V španski ligi je bilo njegovo povprečje 14,1 točke in 4,9 podaje.