Luka Rupnik bo skrbel za organizacijo igre Antwerp Giantsov. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Rupnik bo skrbel za organizacijo igre Antwerp Giantsov. Foto: www.alesfevzer.com

Idrijčan se je že v mlajših selekcijah kalil pri Slovanu, kjer se je tudi srečal s člansko košarko. Štiri sezone je nato nosil dres Olimpije in se leta 2016 podal v tujino. Najprej je zaigral za Lleido v drugi španski ligi, a po zelo dobrem začetku sezone že novembra prestopil k Fuenlabradi v močno ACB-ligo. V zadnji sezoni je v najmočnejšem državnem prvenstvu v Evropi v povprečju dosegal 6,6 točke na tekmo.

Poleti je bil po naših informacijah zelo blizu vrnitve v Stožice, toda na koncu do dogovora z zmaji ni prišlo. Rupnik je branil barve izbrane vrste v zadnjih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, Slovenijo pa je že zastopal na evropskih prvenstvih leta 2011 in 2015.

Klub, ki je bil ustanovljen leta 1995, je v minuli sezoni postal belgijski podprvak. Redni del sezone je sicer končal na prvem mestu, nato pa je v finalu s 3:1 v zmagah klonil pred Oostendejem. Čeprav je pred 20 leti postal državni prvak, je bila minula sezona verjetno najuspešnejša do zdaj, saj so Velikani osvojili belgijski pokal, v Fibini ligi prvakov pa so na zaključnem turnirju, ki so ga gostili, zasedli tretje mesto.